Afbeelding

HBV start zomerse jeugdcompetitie

Sport

HEESCH - De uitbraak van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat er gedurende lange tijd geen wedstrijden in de badmintoncompetitie gespeeld zijn. Met de laatste versoepelingen is het voor jeugdspelers opnieuw toegestaan om competitiewedstrijden tegen spelers van andere clubs te spelen. Om jeugdspelers de kans te geven nog voor de zomer wedstrijdritme op te doen heeft de Heesche Badminton Vereniging samen met badmintonwebshop Hebris en drie andere badmintonverenigingen het initiatief genomen voor de ‘Summerchallenge’.

De Summerchallenge is een korte, vrijblijvende competitie waarin clubs het in verschillende wedstrijden tegen elkaar opnemen. Voor elke wedstrijd kan een ander team worden samengesteld en clubs bepalen onderling waar en wanneer de wedstrijd gespeeld wordt. Met de Summerchallenge wordt het voor spelers van verschillende badmintonverenigingen uit de regio weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en competitief tegen de shuttle aan te slaan. Elk team strijdt voor punten voor zijn club. De club die half juli bovenaan de ranglijst staat wint de Summerchallenge.

De eerste twee weken hebben jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging al vier wedstrijden gespeeld en prachtige resultaten behaald. De Heesche badmintonners bewijzen op de baan dat zij ook in coronatijd de conditie niet verloren zijn: drie van de vier wedstrijden tegen andere clubs werden gewonnen. Daarmee staat de Heesche Badminton Vereniging voorlopig trots eerste in het Summerchallenge-klassement. Meer informatie is te vinden op www.hbv-heesch.nl.