Afbeelding

‘Een ode aan de amateurkunst’

Kunst & Cultuur

NISTELRODE - De Nationale Korenbond (KBZON) organiseert een wedstrijd waar verschillende koren en zanggroepen aan deelnemen. In deze wedstrijd stuurt elke deelnemer een ‘videoserenade’ in. Koor Friday doet mee aan deze wedstrijd met een videoclip waarin zij een ode brengt aan de amateurkunst. Door het coronavirus is het al ruim een jaar onmogelijk om samen te zingen en op te treden. Dit betekent dat Friday al een jaar niet kan doen wat zij het allerleukste vindt.

In juni zou Friday, bestaande uit dertien meiden in de leeftijd tussen de 15 en 23 jaar, eigenlijk een zelfgeschreven musical presenteren in CC Nesterlé. De uitvoeringen werden van de planning gehaald en in plaats daarvan heeft de Nistelrodese zanggroep het idee van de korenbond met beide handen aangegrepen. De leden zijn aan de slag gegaan met het bedenken van een concept voor de video en al snel werd duidelijk dat de inzending in het teken zou moeten komen te staan van hoop. Iedereen hoopt namelijk dat alles héél snel weer normaal wordt! Het nummer dat Friday uitgekozen heeft zou het laatste liedje zijn geweest in de afgelaste musical. Het nummer From Now On is het koor het perfecte nummer om onze boodschap over te brengen. In de video zijn alle meiden van Friday, na een lange winter met alleen maar online bijeenkomsten, op weg naar hun thuishonk; CC Nesterlé. Vanaf nu is er namelijk weer een nieuw tijdperk aangebroken. 5 juni gingen alle culturele instellingen weer open en hopelijk mag er vanaf 30 juni weer langzaamaan gezongen worden. Er is licht aan het eind van de tunnel en daar wordt onder andere Friday intens gelukkig van!

Vanaf nu kan er, in het kader van de wedstrijd, gestemd worden op de video van Friday. Via de QR-code kan je de video bekijken. In de omschrijving van de video en op de Facebookpagina (@Friday Nistelrode) is een linkje te vinden naar de stempagina. Friday hoopt zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Laat Friday weten wat je ervan vindt, stem op dit koor én deel de video. Friday: “Daar zijn we iedereen nu al ontzettend dankbaar voor!”


Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 10 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 14 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 14 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze