Dieke mocht het lint doorknippen
Dieke mocht het lint doorknippen

Nu ook snoezelen bij Buro Lima

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Aan het Raadhuisplein staan drie prachtige huizen die ongeveer anderhalf jaar geleden in gebruik zijn genomen door de jeugdigen van Buro Lima (jeugdigen met een verstandelijk beperking). Net voor de coronapandemie zijn de huizen opgeleverd. Bij de realisatie van deze panden is onder andere gekeken naar de sfeer, het gebruikersgemak, wettelijke eisen, organisatiewensen, maar ook naar de wensen voor iedere individuele jeugdige.

Gedurende de coronapandemie is de tuin aangelegd. Het grootste gedeelte van de speeltoestellen, beplanting en de aanleg is tot stand gekomen door het opgehaalde sponsorgeld van de Stichting Vrienden van Buro Lima. Naast dat zij ervoor hebben kunnen zorgen dat de tuin er prachtig bij ligt, hebben zij ook nog een andere grote wens van Buro Lima in vervulling gebracht. Mede door de donatie van Stichting Het Geleer, de opbrengst van de uitvaart van de opa van ‘onze’ Ron en Rabobank ClubSupport, heeft Buro Lima een snoezelruimte kunnen realiseren. Een snoezelruimte is een plek voor de jeugdigen waar ze zich even kunnen terugtrekken en waar hun zintuigen geprikkeld worden, wat zorgt voor ontspanning.

Door de maatregelen kon de snoezelruimte niet met veel publiek geopend worden. Maar gelukkig waren enkele jeugdigen van Buro Lima, samen met de voorzitter van de Stichting vrienden van Buro Lima én enkele teamleden van de partij. Na een dankwoord van Lianne van Genugten, oprichtster en Raad van Bestuur van Buro Lima, was het moment daar. Nadat Dieke het lint had doorgeknipt en de snoezelkamer officieel opende, konden de jeugdigen niet wachten om de ruimte te bewonderen. Het muziek-tril-waterbed, de bubbel-kolom, de projector en een interactieve muziekmat; het bracht een ontspannen glimlach op de gezichten van de jeugdigen.

Afbeelding
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 6 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 8 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 9 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 10 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 11 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 15 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid