Afbeelding

VVD: Jaarstukken 2020

Gemeentenieuws

In de aankomende commissievergaderingen en vervolgens tijdens de raadsvergadering van 8 juli wordt de jaarrekening 2020 besproken. Het jaar is met een positief resultaat van € 4,5 miljoen afgesloten! De bedrijfsvoering (algemene dienst) sloot af met een positief resultaat van € 2,3 miljoen en het resultaat vanuit de bouwgrondexploitaties was daarnaast ook nog eens € 2,2 miljoen.

Begin 2020 werd we getroffen door corona. Deze uitbraak heeft een enorme impact gehad op de Bernhezer gemeenschap en onze gemeentelijke organisatie. Veel ondernemers binnen onze gemeente zijn zwaar gedupeerd door de maatregelen die genomen moesten worden. Verenigingen, gemeenschapshuizen en vrijwilligersorganisaties werden door de gemeente financieel ondersteund. Op voorstel van de VVD-Bernheze werden daarnaast in 2020 ook de kosten voor de terrassenvergunning geschrapt. Een klein steuntje in de rug voor onze horecaondernemers.

De verkoop van gronden bracht dus, zoals gezegd, een flinke winst op van € 2,2 miljoen. De VVD-Bernheze heeft er meermalen voor gepleit om de grondprijzen te verlagen. We willen immers dat er meer betaalbare huur- en koopwoningen voor starters, ouderen en eenoudergezinnen gebouwd gaan worden. Een lagere grondprijs maakt het voor projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties aantrekkelijker om in Bernheze te bouwen. Helaas geeft het college hier geen gehoor aan. Zij ziet liever een mooie jaarrekening want er zijn natuurlijk verkiezingen op komst...

En als u nu denkt dat het met zo’n positief resultaat niet nodig is om in 2022 de OZB weer extra te verhogen... maar ja, dat merkt u pas ná de verkiezingen!

Reageren via: info@vvdbernheze.nl.

Jack van der Dussen,
fractievoorzitter VVD Bernheze.