Afbeelding

Gouden bruidspaar Henk en Ria Pennings-van Vugt

Human Interest

NISTELRODE - Op het terras van Gasterij De Pier in Uden hebben Henk en Ria Pennings vrijdag 11 juni hun 50-jarig huwelijk gevierd met hun kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.

Henk is geboren in Nistelrode, heeft een zus en woont bijna zijn hele leven al op het Maxend. Ria is geboren op Bedaf, komt uit een gezin van zeven en is (als jongste van een tweeling) opgegroeid in de Rakt. Ze hebben elkaar tijdens het dansen bij Verhoeven in Uden leren kennen. Na de bruiloft gingen ze wonen op het Maxend waar ook hun vier kinderen Jacqueline, Patricia, Henk en Astrid opgroeiden.

Henk is 40 jaar als onderhoudsmonteur werkzaam geweest bij Mars in Veghel, is ruim 30 jaar lid geweest van De Fanfare en De Deurzakkers en bespeelt nog steeds de trombone bij de Blaasorkest 40+ uit Uden. Henk maakt onderdeel uit van het oud ijzer team (Fanfare), waarvoor hij de titel ‘Lid van verdienste’ heeft mogen ontvangen.

Ria heeft altijd met veel liefde voor het gezin gezorgd en daarnaast heeft ze zo’n 50 jaar altijd met heel veel plezier gekaart met de buurt. Ook is ze ruim 22 jaar vrijwilliger geweest bij de Zonnebloem.

In hun vrije tijd gaan Henk en Ria graag samen fietsen. Zo hebben ze zo’n 30 jaar lang met een goed bevriend stel heel Nederland, België en Duitsland op de fiets doorkruist. Ze gaan graag op bezoek bij familie en vrienden, avondjes kaarten en spelletjes doen en natuurlijk genieten ze enorm van hun acht kleinkinderen.