Afbeelding

Blanco: Mopperdemopper…

Gemeentenieuws

We leven in een dichtbevolkt land. Je zit dan al snel bij iemand anders ‘op de lip’. Om te voorkomen dat er dan problemen ontstaan hebben we met elkaar afspraken en regels gemaakt. In de praktijk komt dat er op neer dat we vooral vinden dat een ander zich aan de regels moet houden, maar dat we voor onszelf wel wat vrijheden permitteren. Dat zorgt regelmatig voor gemopper over en weer.

Iedereen wil de coronaperiode afsluiten en weer ‘normaal’ leven zonder allerlei beperkingen. Om de pandemie te beteugelen zijn er allerlei maatregelen ingesteld. Als we ons daar allemaal aan houden moet dat lukken. Maar hoewel iedereen wel weer zijn oude leventje wil leiden, is het toch lastig om je aan de regels te houden. Sommigen houden zich aan geen enkele regel en hopen maar dat de rest dat wel doet om de cijfers naar beneden te krijgen.

In het verkeer zien we hetzelfde. Iedereen wil veilig op pad kunnen en kinderen moeten in een woonwijk niet geconfronteerd worden met hardrijders. We vinden dat iedereen zich aan de snelheid moet houden, maar mopperen wel over drempels, sluizen of andere snelheidsremmers.

We weten meestal wel wat we wel of niet moeten doen. Maar omdat we zelf ook vaak toch net iets anders handelen zijn er regels ingesteld. En hebben we handhavers die er op toezien dat iedereen zich aan de regels houdt. En vervolgens mopperen we op de handhavers die ons aanspreken op ons gedrag. Tsja…

Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco