Het Astronautje
Het Astronautje

Kindervoorstelling Het Astronautje 4+

Kunst & Cultuur

Kom ook met je (klein) kinderen naar het theater: een magische plek waar toneelspel, muziek, en interactie met het publiek samenkomen in een voorstelling. Voor de meeste kinderen een prachtige manier om op speelse wijze iets te leren (en (groot)ouders steken er vaak iets van op).

Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte? 

In ‘Het Astronautje’ stelt een jonge onderzoeker deze vragen vanachter zijn computer. Met hulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn grote reis naar de maan. Hij is druk in de weer op Aard-bol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen, ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi. De jongen bouwt en repareert, zo reist hij uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal aangekomen gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking!

In deze solovoorstelling, met o.a. de stem van André Kuipers en unieke soundscapes van muziekkunstenaar Daan van West, maken kinderen op speelse wijze kennis met ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet. 

Deze kindervoorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met BIBLIOTHEEK BERNHEZE.

Zondag 11 juli, aanvang 11.00 uur. Tickets à € 7,50 verkrijgbaar via www.nesterle.nl 

.