Afbeelding

Taalvrijwilligers gevraagd

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - ONS welzijn is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te begeleiden tijdens het taalcafé en de leeskring in Heesch.

Taalcafé
Het taalcafé is een gezellige ontmoetingsactiviteit voor mensen die beter Nederlands willen leren spreken. De doelgroep bestaat meestal uit arbeidsmigranten en statushouders. Tijdens het taalcafé wordt op een speelse manier (samen taalspelletjes doen en situaties naspelen) aandacht besteed aan het spreken van de Nederlandse taal. Er wordt met elkaar gesproken over verschillende actuele onderwerpen. Op deze manier leren de arbeidsmigranten en statushouders steeds meer Nederlandse woorden.
Het taalcafé is ieder dinsdagochtend van 9.15 tot 10.45 uur en wordt begeleid door vijf vrijwilligers.

Leeskring
Tijdens de leeskring worden er gezamenlijk boeken gelezen en nabesproken. Als een boek verfilmd is dan wordt deze film ook samen bekeken. Tijdens de leeskring worden literatuurboeken gelezen die herschreven zijn in eenvoudig Nederlands. De leeskring is voor iedereen die lezen leuk vindt en ook beter wil leren lezen. Moeilijke woorden en begrippen worden uitgelegd. De leeskring was iedere dinsdag tijdens lunchtijd (er werd ook samen geluncht) maar dit tijdstip kan in onderling overleg veranderd worden.

Als je meer informatie wilt over het taalcafé of de leeskring dan kun je contact opnemen met Ank Meertens van ONS welzijn via 06-14342803 of ank.meertens@ons-welzijn.nl.