Afbeelding

Café Brein – Jong en NAH: dynamiek van het herstel

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - Als je jong (18-40 jaar) bent en een niet aangeboren hersenletsel oploopt, verandert er veel in je leven. Het kan zomaar zijn dat je moet stoppen met je studie of misschien lukt werken niet meer. Daarnaast heeft het hersenletsel gevolgen voor het welzijn en het dagelijks functioneren van een jongere met hersenletsel, maar ook voor zijn naaste omgeving.

Dit thema staat centraal tijdens de digitale bijeenkomsten ‘Café Brein’ op 28 juni in Uden en op 29 juni in Oss. De bijeenkomsten gaan via Teams.

Café Brein is een trefpunt voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. Tijdens deze bijeenkomsten zal een ervaringsdeskundige jongere het verhaal vertellen van zijn herstelproces. In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Brabant Zorg, Professionals in NAH, Revalidatiecentrum de Tolbrug en ONS welzijn. Kijk voor meer informatie op www.nahnobrabant.nl.

We nodigen je uit om te komen luisteren en/of mee te praten in Uden of in Oss
Café Brein in Uden is op maandagavond 28 juni van 19.00 tot 20.00 uur. Aanmelding voor Café Brein Uden via: cafebreinuden@ons-welzijn.nl.
Café Brein in Oss vindt plaats op dinsdagavond 29 juni, van 19.00 tot 20.00 uur. Aanmelding voor Café Brein Oss via: cafebreinoss@ons-welzijn.nl.

Na aanmelding krijg je een link toegestuurd waarmee je deel kunt nemen aan de bijeenkomst.

Meer informatie via Enny van Roosmalen (Café Brein Uden), 06-14342346 en Henk van Rijn (Café Brein Oss), 06-35111840.

Afbeelding
Kunst & Cultuur 25 minuten geleden 50 jarig-jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur en gratis te bezoeken voor Nisseroise inwoners: het..
Afbeelding
Kunst & Cultuur 2 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 3 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 3 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Blog 3 uur geleden Onbetaald verlof en sabbatical
De complete Bronsschat is een van de topstukken van de afdeling Nederland in de Romeinse
tijd in het Rijksmuseum van Oudheden.
Kunst & Cultuur gisteren Bronsschat van Nistelrode na 20 jaar terug!