Afbeelding

Buitenspeeldag; een leuke middag voor de kinderen!

Kinderen & Jongeren

BERNHEZE - Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan tien jaar de nationale Buitenspeeldag. Die dag maken ze van Nederland één grote speelplek! 

Op woensdag 9 juni is het weer zover: de landelijke Buitenspeeldag! De gemeente Bernheze doet elk jaar mee, want buitenspelen is gezond. Stimuleer jouw kinderen om lekker de frisse lucht in te gaan en sluit aan bij de Buitenspeeldag die in jouw buurt georganiseerd wordt.

Buitenspelen is zeker in deze tijd van computerspelletjes belangrijk voor kinderen. Ze kunnen vrij bewegen en met de andere kinderen uit de buurt gezellig bezig zijn. Een keer weg van de tablet, computer of tv en gezellig samen spelen, buiten op straat. Verstoppertje, stoepkrijten, kliederen met water of lekker springen op een trampoline. Van buitenspelen worden kinderen vrolijk. En de Buitenspeeldag is veilig, want voor de buurtverenigingen die een vergunning hebben aangevraagd zorgt de gemeente ervoor dat er dranghekken komen om de straat voor het autoverkeer af te sluiten.

Buitenspelen, buitenspelen met de karren, lekker fietsen in de wind, goed verstoppen en goed zoeken, tot je alle kinderen vindt, stampen, rennen, rondjes lopen, lekker spelen, in het zand bergen maken, sloten graven en taartjes bakken op de rand, steentjes zoeken, grasjes aaien, met krijt tekenen op de stoep en we gaan pas weer naar binnen als ik jullie straks weer roep...