Afbeelding
Foto: Rene van der Lee

Veulens en kalveren op De Maashorst

Natuur & Dieren

MAASHORST  - De eerste wisentkalveren van het seizoen zijn weer geboren. Het eerste kalfje is op Bevrijdingsdag geboren, een tweede volgde vorige week en er worden nog twee kalveren verwacht. Hoewel veulens en kalveren het hele jaar door geboren kunnen worden met een piek in het voorjaar, zijn op De Maashorst nagenoeg alle taurossen en Exmoorpony’s al bevallen.

Het wisentkalfje dat op Bevrijdingsdag geboren is, is bijzonder. Nog niet eerder is er een wisentkalf zo vroeg in het seizoen geboren. Tevens is dit koekalf zeer belangrijk voor de genetische diversiteit van de wisentpopulatie op De Maashorst.

Genieten op gepaste afstand
Door het houden van de minimale afstand van 50 meter, ook langs het raster, voorkom je dat dieren zich genoodzaakt voelen om beschermend gedrag te uiten. Een dier wat zijn natuurlijke gedrag vertoont kun je daar immers niet op afrekenen. Omdat dit voor veel bezoekers lastig in te schatten is en omdat enkelen hun invloed op de dieren onderschatten, zijn er ter bescherming van de dieren op verschillende locaties bufferzones gemaakt door een extra draad te plaatsen. Kom dus vooral kijken, neem je verrekijker en/of telelens mee maar blijf op een respectvolle afstand.