Diana kan precies de opbrengst van haar zonnepanelen volgen
Diana kan precies de opbrengst van haar zonnepanelen volgen

Waarom zijn niet alle leden van BECO ook klant van BECO?

Welzijn & Maatschappij

Diana Driesen was heel verbaasd toen ze tijdens de algemene ledenvergadering merkte dat niet alle leden van BECO ook klant zijn van BECO. ‘Koop Lokaal’ is nu het motto; dat geldt dan toch ook voor energie! BECO heeft nu 410 leden en er zijn 200 klanten. Dat is mooi, maar dat zouden er dan toch veel meer moeten zijn?

Het gezin van Diana Driesen (54) geeft veel energie, maar heeft ook veel energie nodig. Samen met haar man George (54) en drie volwassen kinderen woont zij aan de Christinastraat in Heeswijk-Dinther. Diana werkt op de inkoopadministratie van een bedrijf in Son en Breugel. Op hun eigen huis passen maar een paar zonnepanelen, te weinig om in hun energiebehoefte te voorzien, en daarom hoefde Diana niet lang na te denken toen haar via via ter ore kwam dat er een postcoderoosproject van BECO aan de Morgenstond zou komen. “Dit voelt goed”, zegt Diana, “onze zonnepanelen wekken daar alle elektrische energie op die we hier nodig hebben.”

Kritische noot
Op de informatieavond van het postcoderoosproject is Diana lid én klant geworden van BECO. Ze draagt het coöperatieve een warm hart toe. Diana: “Het SAMEN doen vind ik heel belangrijk. Zo moet het toch mogelijk zijn om samen alle energie die we nodig hebben in Bernheze, zelf op te wekken. Voor iedereen lokale energie van BECO!”. Vervolgens zegt ze heel kritisch: “Maar BECO laat zich veel te weinig zien; volgens mij kennen te weinig mensen BECO.”

Goed advies van een BECOlateur
Maar Diana heeft de smaak te pakken. Via de BECO-lijn vraagt ze een adviesgesprek aan met een van de BECOlateurs. “Ik wil graag weten op welke manier wij nog méér energie kunnen besparen. Daarom wil ik aan de slag met de Energie-ontdekkoffer van BECO. Verder wil ik graag advies over een zonneboiler en alvast nadenken over de vervanging van onze verwarmingsketel. Hoe minder fossiele brandstoffen we gebruiken, des te schoner en gezonder is het milieu. Mijn motto is dan ook: Verbeter de wereld, begin bij jezelf!”

Afbeelding
Vitaliteit 1 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Afbeelding
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 21 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport 22 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Afbeelding
Sport 22 apr, 11:41 Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode