Afbeelding
Foto: Peter Kriele

Onderhoud Ontmoetingstuin, Servaespad en Natuurontwikkeling Aa-dal

Natuur & Dieren

HEESWIJK-DINTHER - Zaterdag 15 mei was de derde zaterdag in de maand. Dan wordt er – net als op de eerste zaterdag – weer door vrijwilligers van het IVN en de Ontmoetingstuin samen gewerkt en werd de natuurontwikkeling in het Aa-dal gecontroleerd. Na de koffie om 9.00 uur werd door Jan van den Broek en Harry van der Pas uitleg gegeven over de geplande werkzaamheden.

Langs het Servaespad werd de haag aan de buitenkant ontdaan van de hinderlijke uitsteeksels en aan de binnenkant werd een strook voorbereid om daar later een kleurrijk bloemenmengsel te zaaien. Op het terrein achter de Servatiuskerk werden de jonge wilgenpeuten onder leiding van Henk Kuijs gecontroleerd op zijschot. Op dit terrein zal aan de kant van de Droevendaal een zeer kleurrijk bloemenmengsel worden ingezaaid en op het terrein zelf een bloemrijk grasland.

Ontmoetingstuin
In de ontmoetingstuin werd het gebruikelijke onderhoud gepleegd en veel nieuwe gewassen gezaaid. Daar ligt een aspergebed klaar, terwijl de rabarber er de grond uit schiet. Overal zie je de jonge stekjes van allerlei groenten opkomen op de grond, maar ook op de tafels. Door de leden wordt daar iedere woensdag- en zaterdagochtend gewerkt.

Maar er wordt ook aan de vogels gedacht! Boy van Lamoen heeft een luxe nestkast voor spreeuwen gemaakt met drie openingen. Peter van Deursen hing de mooie kast die zaterdagochtend op. Hopelijk is dat nog op tijd.... Die spreeuwen moeten straks de emelten in het gras wat in toom zien te houden. Bij de bijenkasten achter op het kerkhof werden, onder leiding van Paul van Heinsbergen, de overvloedige brandnetels weggehaald en wordt er bloemrijk grasland hersteld.

Tekst en foto’s : Peter Kriele

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding