Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof

Op pelgrimstocht in Brabant – Ons Kloosterpad

Kunst & Cultuur

BRABANT – Vanaf 1 mei kunnen wandelaars die houden van een stevige wandeling met diepgang hun hart ophalen. Zuster Angela en de Commissaris van de Koning openen in Megen ‘Ons Kloosterpad’. Het pad loopt in 15 etappes door 330 kilometer prachtig Brabantse landschap en langs een vijftigtal kloosters. Er komen ook twee plekken in Bernheze voorbij als je het pad loopt; de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther en De Zusters van Barmhartigheid van Ronse in Vorstenbosch.

Pelgrimstocht
Ons Kloosterpad is ontworpen voor de wandelaar die rust en ruimte zoekt om tot zichzelf te komen. Het is een heuse Brabantse pelgrimstocht. Temeer omdat er ook tal van mogelijkheden zijn voor verdieping, met de beweegredenen en overtuigingen van de kloosterlingen als leidraad. Daarom is het bij sommige kloosters ook mogelijk te overnachten en om mee te draaien in het kloosterritme.

Bindboek, souvenirs en prentkaarten
Wat ook helpt om de wandelingen meer betekenis te geven is het stijlvol vormgegeven bindboek, een spirituele reisgids. Want naast alle informatie over de route en de bijzondere kloosters onderweg, geeft het bindboek wandelaars ook aanzetjes voor contemplatie en overpeinzingen. Net als de bijbehorende souvenirs en prentkaarten, door kunstenaars ontworpen, voor ieder klooster op het einde van een etappe. Als aandenken voor de wandelaar of als manier om de ervaringen onderweg te delen met familie en vrienden.

Ons Kloosterpad op tv
Het KRO-NCRV programma Kruispunt maakt twee bijzondere uitzendingen over Ons Kloosterpad. Kruispunt loop samen met een aantal bijzondere pelgrims, die ieder hun eigen reden hebben om op pad te gaan. Bijzondere ontmoetingen die gaan over thema’s als verlies, vertrek, hoop, levensloop en inspiratie. De uitzendingen zijn op 17 en 24 mei op NPO 2 om circa 22.50 uur.

Bindboek te koop

In dit Bindboek vind je beschrijvingen van vijftien kloosterlocaties die je onderweg, tijdens het lopen van Ons Kloosterpad, tegenkomt. Het boek bevat ook de wandelkaarten van de vijftien etappes met meer bijzondere kloosters, abdijen en kapelletjes door het landschap, dorpen en steden van de provincie Noord-Brabant. Deze gids wil ook een inspiratieboek zijn.
Ga naar www.bernemedia.com en bestel het boek voor € 29,50.

Op de www.brabantskloosterleven.nl is alle informatie over Ons Kloosterpad


Bijschrift - Credit

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 1 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren gisteren St. Buurtvoedselbos Bernheze