Afbeelding
Foto: Bram van Ravenstein

Jan en Marijke van Ravenstein–Dobbelsteen 50 jaar getrouwd

Human Interest

HEESCH - Jan van Ravenstein en Marijke Dobbelsteen hadden elkaar wel eens vaker gezien, maar in de zomer van 1964 sloeg de vonk écht over aan de bar van Cafetaria Minten in Heesch. De in Geffen geboren en getogen Jan was meteen verliefd op Marijke, die toen nog woonde aan de Heikantsehoeve in Middelrode. De twee kregen vaste verkering en enkele jaren later ging Marijke ook werken in de slagerij van de ouders van Jan aan de Dorpstraat in Geffen.

Op dinsdag 11 mei 1971 stapten Jan en Marijke in het huwelijksbootje en namen dezelfde dag ook de slagerij over van hun (schoon)ouders. Wat jaren later kregen Jan en Marijke twee kinderen: Jeske (43) en Bram (41). Jeske is inmiddels getrouwd met Tom en samen hebben ze twee zoons, Luuk en Gijs. Bram woont samen met Linda in Heesch en zij hebben twee dochters: Fien en Luus.

Na 29 jaar hard werken namen Jan en Marijke in 1999 afscheid van de succesvolle slagerij. Maar voor dit actieve paar was stilzitten absoluut geen optie. Jan vond al snel een nieuwe uitdaging en bleef ook op verschillende fronten actief als vrijwilliger. Daarvoor werd hij in 2005 benoemd als ‘Geffenaar van het Jaar’ en in 2012 ontving hij bovendien een Koninklijke onderscheiding. Ook Marijke is een echte bezige bij. Ze staat altijd en voor iedereen klaar en is het liefst altijd bezig. Maar echt gelukkig wordt ze van de vele bezoekjes van haar vier kleinkinderen, die de weg naar opa en oma dan ook goed weten te vinden!

Sinds drie jaar zijn Jan en Marijke woonachting in de Pastoor Scheepensstraat in Heesch, waar ze het erg goed naar hun zin hebben. Dinsdag 11 mei vierden ze hier ook hun 50-jarige jubileum. Door de huidige coronamaatregelen kon deze bijzondere mijlpaal helaas niet gevierd worden zoals gehoopt, maar het gouden bruidspaar genoot de hele dag volop van het gezin en verschillende verrassingen. Ondanks alles een geweldige dag voor een fantastisch paar!