Afbeelding

Petitie voor hondenspeeltuin en volleybalveld in Nistelrode

Natuur & Dieren

NISTELRODE - Nieuwbouwwijk de Zwarte Molen is nog volop in ontwikkeling en vanuit de wijk wordt graag meegedacht. Hieruit zijn twee leuke initiatieven ontstaan, waarvoor er door Peter van der Aa een online petitie is gestart!

Ten eerste zijn er nog heel weinig faciliteiten voor honden. De gemeente wil twee uitlaatveldjes gaan plaatsen als de nieuwbouw is afgerond maar  vanuit de buurt is hier een veel mooier idee voor ontstaan! Namelijk een hondenspeeltuin met groot uitrenveld voor alle honden. Hiermee hebben de hondeneigenaren een mooie plek om heen te gaan en is er minder overlast in de wijk. Honden kunnen hier hun energie kwijt en, ook heel belangrijk, behendigheid en gehoorzaamheid oefenen met hun baas.

Hiernaast zouden de bewoners van de Zwarte Molen graag een volleybalveld zien in de wijk. Dit omdat er voor oudere kinderen nog weinig te doen is en Nistelrode nog geen volleybalveld heeft.
Ook ouderen kunnen veel plezier hebben aan dit veld en het biedt ook meer binding binnen de wijk. Met beide ideeën hoopt Peter, die nu een jaar in de Zwarte Molen woont, de wijk meer diversiteit te bieden en het plezier van wonen te vergroten. Het idee is om de natuurlijke parkachtige uitstraling van de natuurspeeltuin door te zetten naar de rest van de wijk. De hondenspeeltuin en het volleybalveld zullen hiermee een mooie ontmoetingsplek worden!

Er kan gestemd worden via de online petitie op hondenspeeltuin.devlindertuinweb.nl.
Ook zijn ideeën, opmerkingen, medevrijwilligers en sponsors van harte welkom!