Kasteel Heeswijk
Kasteel Heeswijk

Fietscafé Kasteel Heeswijk

Natuur & Dieren

HEESWIJK-DINTHER - Fietsers in Noord-Brabant kunnen vanaf nu bij officiële ‘Brabantse Fietscafés’ hun fietstocht starten, de benen strekken of neerstrijken voor een welverdiend hapje of drankje. Deze horecagelegenheden met faciliteiten speciaal voor fietsers bevinden zich vlakbij de fietsknooppuntroutes. De provincie telt momenteel twintig Brabantse Fietscafés, waaronder Kasteel Heeswijk en Biesbosch MuseumEiland. Naar verwachting komen er dit jaar nog tientallen bij. Het label ‘Brabantse Fietscafés’ is een nieuw initiatief van VisitBrabant Routebureau, route-expert en beheerder van alle knooppuntroutes in de provincie.

De slogan ‘Fietsen doe je in Brabant’ op de bekende fietsroutepanelen langs knooppuntroutes maakt direct duidelijk dat Noord-Brabant de fietsprovincie bij uitstek is. Dat is vooral te danken aan het afwisselende Brabantse landschap met pittoreske dorpen, indrukwekkende steden en een prachtige natuur altijd op fietsafstand, verbonden via een uitgebreid fietsroutenetwerk. En juist ook de vele uitstekende horeca en typische Brabantse gastvrijheid dragen bij aan de populariteit.

De Brabantse Fietscafés, waaronder Kasteel Heeswijk, zijn te herkennen aan de zeshoekige sticker.

Kwaliteit en gastvrijheid hand in hand
VisitBrabant Routebureau wil de fietsbeleving in Brabant een extra impuls geven met het label ‘Brabants Fietscafé’. “Een tussenstop bij een fijne horecagelegenheid maakt van een fietstocht meteen een heerlijk dagje uit. Waar je ook fietst in Brabant, of dat nu in een dorpskern, stad of landelijk gebied is, via het netwerk van Brabantse Fietscafés vind je gegarandeerd snel uitstekende horeca op je route waar je gastvrij wordt verwelkomd”, zegt Fabio Tat, manager van VisitBrabant Routebureau.

Bij de Brabantse Fietscafés voelen fietsers zich extra welkom. Ze kunnen hier niet alleen terecht voor een hapje en een drankje, ook kunnen ze hun e-bike opladen, de bidons vullen en zijn een fietsreparatiekit, EHBO-set en fietspomp altijd voorhanden. Op alle locaties liggen fietskaarten ter inzage en bij veel Brabantse Fietscafés kunnen deze ook worden aangeschaft.

Pauzeren in een museum of kasteel
De Brabantse Fietscafés zijn heel divers, van Kasteel Heeswijk en Oorlogsmuseum Overloon tot Recreatiepark TerSpegelt en Taverne d’n Ouwe Brandtoren. Fietsers herkennen de locaties aan de zeshoekige ‘Brabants Fietscafé’ sticker. Alle Brabantse Fietscafés liggen direct aan of vlakbij de fietsknooppuntroutes. Ze zijn te vinden op visitbrabant.com/fietscafe. Een fietsroute uitstippelen via de knooppunten kan eenvoudig via de routeplanner op routesinbrabant.nl.

Over VisitBrabant Routebureau
VisitBrabant Routebureau is, samen met haar partners, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle knooppuntroutes in Noord-Brabant in opdracht van provincie en gemeenten. Daarnaast ontwikkelt VisitBrabant Routebureau nieuwe belevingsroutes en zorgt zij voor de promotie van Brabant als dé routeprovincie van Nederland. VisitBrabant Routebureau (routesinbrabant.nl) is onderdeel van VisitBrabant, de marketingorganisatie van destinatie Noord-Brabant.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 8 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 8 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 10 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 11 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 11 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze