v.l.n.r. Yvonne van der Mespel (voorzitter van stichting ’t Hertenkampje), Sepp van Mierlo, Vince van Rooij, Tijl van Mierlo, Rein van Mierlo
v.l.n.r. Yvonne van der Mespel (voorzitter van stichting ’t Hertenkampje), Sepp van Mierlo, Vince van Rooij, Tijl van Mierlo, Rein van Mierlo

Dierenvrienden verrassen dieren in het dorp

Kinderen & Jongeren

Koningsdagkraam een enorm succes

HEESWIJK-DINTHER – Vier dierenvrienden kwamen op Koningsdag in actie voor de dieren in Heeswijk-Dinther. Hoe? Door een marktkraam voor het huis op te tuigen. Stichting Dier en Tuinweide en ’t Hertenkampje werden deze week verrast met een dikke cheque.

Een GiGaGrote Grabbelton, 80 cupcakes gebakken met oma, 30 donuts met echt bladgoud, oranje popcorn en oranje limonade; het waren de ingrediënten voor het succes van de marktkraam, aangevuld met speelgoed, boeken, de suikerspinmachine en de oranje schuimpjes geschonken door Zusje Kookt.
De broers Sepp, Rein, Tijl en buurjongen Vince bemanden de kraam. “Vanaf 10.00 uur stonden we klaar”, vertelt Sepp (12) enthousiast. “Volgens mij is het hele dorp wel even aangekomen.”

De kraam van dit jaar was een vervolg op het succes van het vorig jaar. Toen haalde het viertal al een bedrag van € 196,- op voor het WNF en ’t Hertenkampje in Heeswijk-Dinther. “Ook dit jaar vierden we nog geen gewone Koningsdag dus konden we weer uitpakken. Maar nu voor de diertjes in ons dorp”, vult Rein (10) aan. Ze hoopten € 250,- binnen te halen maar de ervaren verkopers behaalden dit jaar een totaalbedrag van maar liefst € 365,20! “We konden het niet geloven”, vertelt Vince (9).

Deze week werden zowel Stichting Dier en Tuinweide als ’t Hertenkampje verrast met een cheque van € 182,60. “Dit kunnen de diertjes heel goed gebruiken”, laat Tijl (7) weten. De jongens werden dan ook echt verwend bij de stichtingen. Het blotevoetenpad bij Dier en Tuinweide werd gelopen en bij ’t Hertenkampje werden ze beloond met heerlijke koeken.

errast met een cheque van 182,60 euro. “Dit kunnen de diertjes heel goed gebruiken”, laat Tijl (7) weten. De jongens werden dan ook echt verwend bij de stichtingen. Het blotevoetenpad bij Dier en Tuinweide werd gelopen en bij ’t Hertenkampje werden ze beloond met heerlijke koeken.

v.l.n.r. Henry van Boxmeer (Stichting Dier en Tuinweide), Vince van Rooij, Rein van Mierlo, Tijl van Mierlo, Sepp van Mierlo