Rob van Herpen en Janneke van Schijndel
Rob van Herpen en Janneke van Schijndel

‘De aanpak van Rob heeft stabiliteit in het ondernemen gebracht’

Ondernemend Bernheze

HEESWIJK-DINTHER - Janneke van Schijndel uit Heeswijk-Dinther onderneemt met Kappa Kwaliteit sinds 2018. Als voedingsmiddelentechnoloog helpt ze bedrijven (onder andere Total Pack en VP Hobe) met het verbeteren van de kwaliteit van hun producten en machines. Onlangs klopte ze aan bij Rob van Herpen, coach bij Starters Succes. Haar hoofdvraag: Hoe ga je om met pieken en dalen? Janneke: “Ik werkte voorheen altijd op projectbasis. Dan ben je steeds voor een bepaalde periode volle bak aan de slag, maar als het project is afgerond, val je in een gat.”

Rob: “Als je goed kijkt naar de invulling van haar ondernemerschap, kun je pieken en dalen opvangen. Hoeveel uren en op welke dagen wil je werken? Op welke plekken? Zo hebben we samen de optimale situatie vastgesteld en hebben we op basis daarvan een aantal opdrachtgevers benaderd voor een langdurige samenwerking met een scherp oog voor haar kracht en haar kansen in de markt.  Adviseurs zijn er genoeg, maar aan kwaliteitsmanagers is veel behoefte. Veel MKB-bedrijven en kleinere ondernemingen hebben zo’n specialist niet in dienst, maar hebben die vakkennis wel nodig.”

Ook kreeg Janneke enkele tips mee van Rob, die anderhalf jaar geleden zijn eerder verschenen columns bundelde in zijn boek Lekker Zakendoen. Daarin staan twintig onderwerpen die relevant zijn voor ondernemers. Bijvoorbeeld over samenwerken. Tip: Een rapport komt in samenwerking met de opdrachtgever tot stand. Zijn input is belangrijk, anders wordt het rapport misschien niet gedragen door de organisatie.

Ben je korter dan vijf jaar ondernemer?
Starters Succes helpt. www.starterssucces.nl