Afbeelding

VVD: Heesch West

Gemeentenieuws

Afgelopen week kregen we een digitale update over Heesch West, het industrieterrein dat wordt ontwikkeld door de gemeenten Bernheze, Oss en
‘s-Hertogenbosch. Volgens de spreker zijn er diverse plannen gewijzigd op aandringen van omwonenden en andere betrokkenen. Maar is dit voldoende om iedereen tevreden te krijgen en te houden?

Er is in de loop der tijd inderdaad wel wat veranderd in de inrichting van het industrieterrein. Belangrijkste wijziging is uiteraard dat de drie eerder geplande windmolens zijn vervallen. Daar richtten zich de meeste en heftigste protesten op. En er komt ook geen betoncentrale en ook geen mestfabriek. Maar wat komt er dan wel? Er zijn nog wel wat bedrijfstypes te bedenken die wij er liever niet zouden zien. Maar goed, de geluidshinder wordt zonder windmolens in ieder geval een stuk minder!

Ook de verkeerssituatie is onder de loep genomen en er zijn diverse nieuwe plannen gepresenteerd. Verkeerspleinen, rotondes en zelfs een fietstunnel ontbreken niet in het nieuwe plan. Er is zeker goed over nagedacht, maar met een flinke toename in de verkeersbewegingen, neemt het risico op ongevallen natuurlijk ook toe. Denkt u met ons mee over hoe het nog veiliger kan?

Voor de zomervakantie moeten de concrete plannen bij de drie gemeenten liggen en kunt u er op reageren. Na de zomer zal het bestemmingsplan behandeld worden en daarna, in 2022, zal de schop waarschijnlijk de grond in kunnen. Uiteraard aardgasvrij en met een duurzame energieproductie.

Wij houden u op de hoogte van de voortgang!
Reageren: info@vvdbernheze.nl

Mark van de Ven, Raadslid VVD Bernheze

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 4 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 6 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze