Afbeelding
Foto: Marcel van der Steen

D66: Groene energie in Bernheze

Gemeentenieuws

Zowel op landelijk niveau als op gemeentelijk niveau staan we voor de forse opgave om energie te gaan besparen én om deze ‘groener’ te maken. Op nationaal niveau doen we dat aan de hand van de Klimaatwet. In Bernheze hebben we een eigen agenda. Voor D66 Bernheze een heel belangrijk issue, zowel voor onszelf als voor onze kinderen.

Voor onze gemeente betekent het dat we een reductie van twintig procent CO2-uitstoot gaan realiseren én dat we minimaal vijftien procent van de energie halen uit duurzame bronnen als wind en zon. En wel over vier jaar! Daar is dus enige haast bij. Gelukkig staan we er niet alleen voor en maken we plannen op regionaal niveau via een Regionale Energie Strategie NO-Brabant. Kijk maar eens op www.energiewerkplaatsbrabant.nl.

Na veel vergaderen en plannen maken is het zaak dat we keuzes gaan maken en daarna vooral gaan DOEN. En die keuzes maken valt nog niet zo mee. Gaan we namelijk alleen voor zonne-energie, dan houdt dat in dat er zo’n 26 hectare aan zonneweides gaan komen. Gaan we voor windenergie, dan plaatsen we minimaal twee windturbines. Of gaan we voor een combinatie?

Een ding is zeker: Jouw mening telt! Er zijn nu al verschillende mooie initiatieven dus meepraten kan. Heb je goede ideeën? Dan horen we dat graag! Samen op naar een energieneutraal Bernheze.

Rob van Herpen, fractievoorzitter D66 Bernheze
06-23880379