Afbeelding

SP: Smiley in de hand, duim omhoog in de Meerstraat

Gemeentenieuws

De SP Bernheze zet zich samen met de mensen in om Bernheze net wat beter te maken. En soms is dat dicht bij de deur. In mijn straat, de Meerstraat in Heeswijk-Dinther, wordt bijvoorbeeld erg hard gereden. Samen met de buurvrouw belden wij aan bij buurtgenoten. Mensen herkenden het: er wordt te hard gereden en dat is niet veilig. Met een smiley in de hand en een duim omhoog wordt nu aandacht gevraagd voor veiligheid in de wijk.

Veilig verkeer HaDee
Politiek is veel meer dan alleen maar praten in de gemeenteraad. De SP Bernheze heeft een lange geschiedenis van actievoeren, samen met de mensen. Denk aan de acties voor het behouden van sociale huurwoningen of de aanleg van het zebrapad bij basisschool De Kiem in Heesch. De actie voor herinrichting van de Graafsebaan had ook succes. Herinrichting heeft die buurt veiliger gemaakt.

In de Meerstraat wordt voorlopig ingezet op positieve attentie om de maximumsnelheid op de afgesproken 30 kilometer te houden. Als verkeersdeelnemers de smileys en hesjes zien, kijken ze soms toch enigszins geschrokken op hun kilometerteller. Dan remt men af en kan de duim omhoog. Dat is bewustwording vanuit een positieve inzet van de buurt. En …. goed voorbeeld doet goed volgen. Dat is waar de SP op mikt met deze actie voor de inwoners van Heeswijk-Dinther. Hopelijk is dit straks ook merkbaar in de rest van het dorp.

Nathalie de Rooij, Ruimtelijke Zaken en Milieu SP Bernheze

Afbeelding
Kunst & Cultuur 15 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 16 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport 17 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Afbeelding
Sport 21 uur geleden Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode
Afbeelding
Natuur & Dieren 23 uur geleden Kom woensdag 1 mei lekker naar de boerderij!