Afbeelding

Lintjesregen Bernheze

Human Interest

BERNHEZE - Deze morgen vond de jaarlijkse lintjesregen plaats. Vier inwoners van de gemeente Bernheze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en een inwoner werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Marieke Moorman overhandigde deze Koninklijke onderscheidingen aan huis.

De heer C.A.H. (Kees) de Wit uit Heesch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is vanaf 1985 actief als vrijwilliger. Zo was hij gedurende vijftien jaar lid van de bloemschikgroep van de Petrus-Emmauskerk in Heesch. Gedurende negentien jaar haalde Kees wekelijks een jongen met een verstandelijke beperking op bij zijn woongroep om hem naar zijn wekelijkse taekwondoles in Oss te brengen en te halen. Vanaf 2004 is hij wekelijks actief voor BrabantZorg op de locatie Heelwijk in Heesch en begeleidt hij onder andere de activiteiten koersbal en biljarten. Vanaf 2002 is hij ook collectant voor KWF Kankerbestrijding. Voor de bewoners op de gang van het appartementencomplex waar hij woont, staat hij vanaf 2009 ook altijd klaar voor het verlenen van allerlei hand- en spandiensten. Daarnaast is hij al 30 jaar mantelzorger voor zijn vrouw.

Mevrouw M.C.W. (Maike) van den Bogaart-de Louw uit Nistelrode is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij zet zich al meer dan twintig jaar belangeloos in voor de samenleving. Vanaf 1999 is zij vrijwilliger bij voetbal- en korfbalvereniging RKSV Prinses Irene Nistelrode; ze vervult daar diverse taken. Vanaf 2007 is zij lid van de werkgroep avondwake van de parochie Heilige Lambertus te Nistelrode. Verder is Maike vrijwilliger bij de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten in Maastricht, het huidige Huis voor de Pelgrim, en bestuurslid van de Nationale Vereniging De Zonnebloem, afdeling Nistelrode (activiteitencommissie en commissie zorg). Sinds 2003 verricht ze hand- en spandiensten voor het koor Con Fuoco in Nistelrode. Tenslotte was zij lange tijd mantelzorger voor haar schoonmoeder.

De heer J.A.T. (Jan) Timmers uit Nistelrode is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij zet zich al ruim 46 jaar in voor de samenleving. Vanaf 1975 is hij actief voor voetbal- en korfbalvereniging RKSV Prinses Irene Nistelrode; zo was hij jeugdleider, bestuurslid jeugdcommissie en penningmeester. Ook was hij bestuurslid van stichting ‘Vrienden van Prinses Irene’. Vanaf 1969 is hij lid van Fanfare Sint Lambertus en van muziekkapel de Durzakkers. Hij heeft diverse commissies ingevuld en vanaf eind 2014 is hij voorzitter van Fanfare Sint Lambertus. Verder was Jan bestuurslid van Carnavalsstichting De Wevers en heeft hij Toneelvereniging Efkes Anders heropgericht en geleid. Tenslotte zat hij een periode van vier jaar als penningmeester in het kerkbestuur van Nistelrode.

Mevrouw G.C.M. (Ingrid) Sigmans-van Pinxteren uit Loosbroek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is vanaf 1985 actief als vrijwilliger. Zo was zij secretaris van de KNHS Kring Uden, de landelijke rijvereniging Omar Pasha in Loosbroek en het Oranjecomité Loosbroek. Vanaf 2003 verricht zij voor Stichting Ranja vele werkzaamheden; onder andere als lid van de werkgroep Kindervakantieweek en vanaf 2011 ook als bestuurslid. Al ruim tien jaar is Ingrid actief in meerdere commissies voor korfbalvereniging Korloo. Daarnaast was zij lid van de vormselwerkgroep van de Parochie Heilige Augustinus in Loosbroek, waar zij in 2020 toetrad tot de locatieraad. Vanaf de oprichting in 2012 verricht zij bestuursfuncties bij Stichting Pallet en sinds eind 2018 is zij tevens secretaris van Stichting Steunpunt voor Ouderen Loosbroek D’n Hoek.

De heer W.G.M. (Willie) Gijsbers uit Loosbroek is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij verricht vanaf 1999 actief vrijwilligerswerkzaamheden voor de samenleving. Zo heeft hij diverse bestuursfuncties binnen de ZLTO Bernheze bekleed en is hij nog steeds voorzitter van de commissie Landbouw en Samenleving. Ook is Willie bestuurslid geweest van de Vakgroep Varkenshouderij van LTO Nederland en het Verenigd Varkenshouderij Platform. Tot op heden is hij voorzitter van zowel Boerenbond Loosbroek en stichting ‘t Slippend Wiel, als Duurzaam Landleven Bernheze en Werktuigencoöperatie Den Buffel. Hij heeft zich zowel landelijk en provinciaal, als in Bernheze en in Loosbroek ingezet voor de agrarische sector.

Ook namens DeMooiBernhezeKrant gefeliciteerd. 

Foto’s gemaakt door Marcel van der Steen 

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 1 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 2 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 4 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 5 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 5 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 5 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze