Afbeelding

Momentje vrij? Boek erbij!

Kinderen & Jongeren

VEGHEL - Onder dat motto zijn op het Fioretti College in Veghel twee trappenhuizen opgefleurd met stickers van boekkaften. Al deze kaften zijn van boeken die op de leeslijst van het vak Nederlands staan. Lezen moet van het stoffige imago af, vinden docent Nederlands Geertje den Otter en communicatiemedewerker en docent Kunst & Cultuur Nico Schoenmakers. Zij hebben dit kleurrijke project begeleid. De reacties van collega’s en leerlingen zijn erg positief!

“Lezen kan helpen je even helemaal in een andere wereld te wanen, wat heel ontspannend kan werken”, geeft Geertje aan. “Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het lezen van boeken de woordenschat, het leesbegrip en de technische leesvaardigheid van leerlingen op een positieve manier beïnvloedt, onafhankelijk van het leesniveau. Onze leerlingen vinden het soms lastig om een geschikt boek te kiezen om te gaan lezen, dus we hopen dat de trappen ze zullen inspireren om eens te kijken wat voor boeken er allemaal zijn. Alle boeken die op de treden te vinden zijn, hebben we ook in de school.” 

“Door collega’s uit andere vakgroepen zijn al allerlei nieuwe ideeën geopperd”, zegt Nico. “Denk aan een trap met wiskundeformules of de tafels. Of stel je voor dat elke trede een ander gezond product is uit de schijf van vijf. Leuk hoe zo’n project de creativiteit prikkelt. Dit krijgt zeker een vervolg!”

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 21 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 21 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze