Afbeelding

SP: Werkbezoek aan de Maashorst

Gemeentenieuws

Een prachtig natuurgebied als de Maashorst gaat de SP aan het hart. Regelmatig trekt de SP erop uit. Zo ook naar de Maashorst. De Maashorst werd in de “SP-otlight” (zie Facebook SP) gezet. Veel organisaties, Staatsbosbeheer en vier gemeenten bemoeien zich met de gang van zaken. Dat is lang niet altijd makkelijk. Ieder heeft zo een eigen agenda. Wat de een wil, is weer strijdig met belangen van de ander. En welke dieren mogen er wel en niet rondlopen? Achter een draad of niet? De gemeente Oss lijkt er genoeg van te hebben in elk geval.

SP met hart voor de Maashorst
De SP Bernheze was op werkbezoek in de Maashorst. Niet alleen praten maar ook aanpakken. Tijdens het meehelpen luisteren naar de mensen. Zij die zich iedere dag inzetten voor een mooie Maashorst met veel natuur, wandelpaden en fietspaden. Maar de SP kreeg ook een boeiend en enthousiast verhaal te horen. Over de kinderen van scholen die de Maashorst bezoeken. De natuur in met de klas. Dat is onmisbaar. Leer de kinderen over de natuur, terwijl ze in de natuur zijn. Daar kan geen klaslokaal tegenop! De komende tijd gaat Bernheze besluiten hoe de toekomst van de Maashorst eruitziet. De gemeente Oss (met Herperduin) heeft zich teruggetrokken uit de samenwerking met Uden, Landerd en Bernheze. Wat is nu verstandig? Wordt de nieuwe gemeente Maashorst (Uden en Landerd) de kartrekker? Sluit Bernheze dan als volwaardige partner aan? Of kiest Bernheze voor een dienstverleningsovereenkomst? De gemeenteraad is aan zet.

Bianca van Beugen, Ruimtelijke Zaken en Milieu SP Bernheze

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 1 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 4 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur gisteren Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze