Afbeelding

PMD-afval in de schijnwerpers

Gemeentenieuws

BERNHEZE - PMD staat voor: verpakkingen van Plastic, Metaal (blik) en Drank(kartons). Als u dit afval goed scheidt, scheelt dit flink wat ruimte in uw restafvalcontainer. En door dit afval gescheiden aan te bieden, kan het gerecycled worden. Op de website van de gemeente staat een overzicht wat precies wel en niet PMD-afval is.

Wanneer wordt het opgehaald? 
PMD-afval kan opgespaard worden in de aparte, gratis PMD-zakken (verkrijgbaar in diverse supermarkten), die we eenmaal per twee weken komen ophalen. De kalender met de ophaaldagen voor uw adres is te vinden op: www.mijnafvalwijzer.nl.

Wanneer en hoe moet PMD-afval worden aangeboden?
Hang uw PMD-afvalzakken op de ophaaldag voor 7.30 uur aan een kroonring op een lantaarnpaal nabij uw huis. U kunt de zakken eventueel ook de avond voor de ophaaldag vanaf 19.30 uur aan de kroonring hangen. Is de kroonring vol, plaatst de zakken dan op de grond bij de lantaarnpaal. Niet alle locaties zijn helaas geschikt voor kroonringen. Zet in dat geval de zakken uit de buurt zoveel mogelijk bij elkaar op een goed zichtbare plek.

Let op! 
Houd u zich alstublieft aan de aangegeven tijden. Het geeft namelijk op verschillende manieren overlast (bijvoorbeeld: stank, zichtbeperking en ontoegankelijkheid van voetpaden) als zakken te vroeg of te laat worden aangeboden. Help mee aan een schone en fijne buurt en biedt uw PMD-afval dus alleen aan binnen de hierboven genoemde tijden.