Afbeelding

Voorjaarskriebels bij Het Hooghuis

Kinderen & Jongeren

HEESCH - De dagen worden lichter en voorjaarsbloemen steken hun kopjes boven het gras uit. Een mooi moment om te vieren dat leerlingen en medewerkers van scholengroep Het Hooghuis elkaar alweer een tijdje ‘live’ in de les en op school zien. Dat doet de scholengroep deze week met een zee van bloemen. Tevens een blijk van waardering aan leerlingen en medewerkers voor de flexibiliteit die zij laten zien in deze intense periode, waarin gewone lessen worden afgewisseld met thuisleren en -werken. Iedereen mag deze week een bloem uitkiezen. Voor zichzelf. Óf voor iemand die in hun ogen wel wat extra voorjaarskriebels heeft verdiend.

Het sociale contact dat leerlingen met elkaar hebben op school, is van groot belang om te kunnen groeien en bloeien, daar is Het Hooghuis zich ten volle van bewust. En dat geldt ook voor de leerkrachten en de onderwijsondersteunende medewerkers. Met de kleurige actie van deze week draagt de scholengroep de boodschap uit blij te zijn haar leerlingen weer fysiek te kunnen verwelkomen en dat een bloemetje tijdens de laatste loodjes voor de meivakantie door iedereen dik verdiend is.

De bloemen worden met open armen ontvangen! Net zoals de leerlingen, die blij zijn om elkaar weer in levende lijve te kunnen ontmoeten. Weliswaar in beperkte mate, omdat hierbij de coronaregels moeten worden nageleefd. Zij zien elkaar nu halve dagen, 1 dag of een aantal dagen per week, in het klaslokaal, of in de grote ruimtes die theater De Lievekamp beschikbaar stelt. Het is een hele organisatie om dit voor 6 scholen in goede banen te leiden, maar alle moeite zeker waard.

Samenzijn is onmisbaar in het onderwijs
Jeroen Donders, voorzitter centrale directie, erkent dat deze periode Het Hooghuis heeft geleerd dat menselijk contact en het samenzijn onmisbaar zijn in het onderwijs. “Met deze bloemenpracht willen we uitdrukking geven aan de verbinding die wij binnen onze scholengroep met elkaar voelen. Het is een klein gebaar van waardering, maar het symboliseert tegelijkertijd ook een diepere waarde: zo’n verscheidenheid aan bloemen en kleuren als we hier zien, zo’n verscheidenheid aan leerlingen en medewerkers hebben we bij Het Hooghuis. En die zien we allemaal. Wie je ook bent, je telt hier als mens. En net zoals deze kleurige bloemen, zien we in deze voorjaarsperiode ook graag onze leerlingen weer tot bloei komen.”

Iedereen een bloem. En jij kiest voor wie!
Alle leerlingen en medewerkers kiezen op hun school een bloem uit. Zij mogen die zelf houden, of aan iemand geven die het in hun ogen ook heeft verdiend, aan iemand op wie ze trots zijn, of misschien wel aan iemand die in deze moeilijke periode behoefte heeft aan een warm gebaar. De bloemen staan voor waardering voor elkaar, voor hoop en groei, en simpelweg voor een welkom momentje van voorjaarskriebels in een tijd die nog altijd wordt beheerst door coronaregels.

Goed voor Het Hooghuis én voor de lokale ondernemer
Naast het binnenbrengen van de lente op haar scholen, wil Het Hooghuis met deze actie ook de lokale middenstand steunen. De Osse bloemenzaak Bloemerie 88 heeft met enthousiasme de rol van leverancier op zich genomen en ervoor gezorgd dat er op de 6 verschillende scholen voldoende verse bloemen zijn. Die blijven er staan tot het eind van de week, wanneer elke leerling en medewerker naar school is geweest en de kans heeft gehad er eentje uit te zoeken. Harold Reuser, oud-leerling van Hooghuis-school ZuidWest en nu eigenaar van Bloemerie 88: “Voor een maatschappelijk verantwoord ondernemer die het belangrijk vindt om de aarde netjes door te geven aan de jeugd, is dit een actie naar mijn hart. Mooi dat de scholengroep de bloemetjes buitenzet met onze duurzame bloemen en ik op deze manier voor iedereen een beetje lente mag brengen.”

Het Hooghuis is een brede scholengroep in Oss en omgeving, met ongeveer 4.400 leerlingen. Praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium zijn gehuisvest in 6 verschillende scholen met een grote onderlinge verbondenheid. Het Hooghuis is een inspiratiebron, een school die je leven kleurt. Deze week doen we dat met bloemen! Wij zijn gedreven om jongeren een voorsprong te geven in de wereld van morgen. Kijk voor meer informatie op www.hethooghuis.nl.