Afbeelding

Regionale Energiestrategie Noordoost Brabant

Gemeentenieuws

BERNHEZE - De RES is de Regionale Energiestrategie. Hierin staat hoe de gemeente Bernheze in 2050 energieneutraal gaat worden. Dit doen we niet alleen, maar samen met de hele regio Noordoost Brabant. Als we energieneutraal zijn, wekken we in onze gemeente net zo veel energie op als er verbruikt wordt. Zo besparen we fossiele brandstoffen en stoten we minder CO2 uit.

Stappen zetten
De gemeente Bernheze doet het al erg goed op het gebied van duurzame energie. In 2018 was zo’n 11,3% van onze energie in Bernheze hernieuwbaar. Om de doelstellingen uit de RES te halen, moet Bernheze nog wel een aantal stappen zetten. Zo moeten er ongeveer 2 windmolens en 24 hectare zonneweide bijgebouwd worden. Dat betekent dat het landschap gaat veranderen, maar dit doet de gemeente samen met de inwoners. De gemeenteraad heeft de beleidskaders voor zonneweiders al vastgesteld, de beleidskaders voor wind volgen nog.

Samen met inwoners
De inwoners van Bernheze moeten betrokken worden bij de locaties voor duurzame energie. Het liefst zorgen we ervoor dat ieder project voor de helft eigendom is van de inwoners van onze gemeente. Bij sommige projecten zal dit iets minder zijn, maar dan vragen we om aanvullende maatregelen van de eigenaar, bijvoorbeeld op het gebied van natuur.


Link naar PDF bestand
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 1 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 2 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 3 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 4 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 5 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 5 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze