Afbeelding

CDA: Bouwen, bouwen, bouwen!

Gemeentenieuws

Er is heel veel behoefte aan woningen in Bernheze. De huizenmarkt is krap en de prijzen zijn torenhoog. Er is werk aan de winkel! Daarom gaat de gemeente de komende periode aan de slag met een woonvisie. Dit is een visie op hoeveel én welk type woningen er nodig zijn in onze mooie gemeente. Daarbij is er extra aandacht voor woningen voor starters en senioren.

In 2022 worden er 278 woningen in Bernheze gebouwd. Dat zijn er veel, maar het is (nog) niet genoeg. Als ik door Heesch fiets, zie ik dat er al flink gebouwd wordt. En dat is nodig, want Heesch groeit. Het aantal inwoners is sinds 2013 met 649 inwoners toegenomen. Dat is een groei van vijf procent! De wijk De Hoef is inmiddels afgerond en de eerste contouren van ‘De Erven’ worden al zichtbaar. De aanleg van de rotonde in de Cereslaan laat zien dat er veel woningen bij gaan komen.

Wat erg mooi is aan ‘De Erven’ is dat er straatnamen naar Heesche families worden vernoemd. Ook de familie Leeijen is daar één van. Daar ben ik als Leeijen natuurlijk ongelofelijk trots op. Het mooie is dat ik ook in die omgeving opgroeide. Wie weet ga ik er zelf ooit nog eens wonen!

Ruud Leeijen, raadslid CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt!