Afbeelding

Vandaag is het ‘De dag van de aarde’

Welzijn & Maatschappij

Earth Day. Een jaarlijks terugkerende dag op 22 april met activiteiten die tot doel hebben mensen bewust te maken van het bijzondere van de aarde en het leven daarop.

Tijdens Earth Day wordt onze aarde in het zonnetje gezet. Wereldwijd worden er activiteiten georganiseerd om onze prachtige planeet te waarderen en te beschermen. Op deze dag wordt op positieve wijze aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. Bezinning en plezier staan hierbij voorop.

In de Verenigde Staten en sommige Spaanstalige landen is de Dag van de Aarde (International Earth Day) sinds 1970 een populair fenomeen. Ook in Frankrijk is de Dag van de Aarde al langer ingeburgerd. In 2002 introduceerde de Stichting Dag van de Aarde deze dag ook in Nederland en krijgt hij steeds meer bekendheid.

Moeder Aarde
In een woelige wereld vol onzekerheid over de toekomst verlangen mensen naar positieve impulsen. De Dag van de Aarde is zo’n impuls. Een dag waarop we de waarde van de aarde beseffen, welke schoonheid de natuur meebrengt, hoe je kunt genieten van een nieuwe lente en van het goede dat het leven te bieden heeft. Een dag van bewustwording hoe belangrijk de aarde voor ons is en waarom we goed voor onze natuur moeten zorgen.

Oproep van BECO
BECO roept iedereen in Bernheze (kinderen en volwassenen, scholen, bedrijven, sportclubs et cetera) op om op de enige universele feestdag ter wereld een beetje rommel op te ruimen; bijvoorbeeld plastic afval wat je op straat ziet liggen. Kijk in je eigen straat, wijk, sportveld of schoolplein of je rommel ziet liggen en ruim het op. Maak een miniverschil! Want als we allemaal het miniverschil maken dan wordt dat uiteindelijk een MEGA-verschil!

Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 minuten geleden 50 jarig-jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur en gratis te bezoeken voor Nisseroise inwoners: het..
Afbeelding
Kunst & Cultuur 2 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 3 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 3 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Blog 3 uur geleden Onbetaald verlof en sabbatical
De complete Bronsschat is een van de topstukken van de afdeling Nederland in de Romeinse
tijd in het Rijksmuseum van Oudheden.
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Bronsschat van Nistelrode na 20 jaar terug!