Afbeelding

Uitbreiding AED in Heeswijk-Dinther

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Er is een uitbreiding bij op het reanimatienetwerk door de plaatsing van een nieuwe AED op de kruising Koffiestraat en De Dieppoel. AED-coördinator van de gemeente Bernheze, Harold van Griensven, heeft samen met Johan van Boxmeer (voorzitter van de buurtvereniging de Koffiestraat), de Familie Wijgergangs bereid gevonden om de extra AED op hun erf te plaatsen en 24/7 beschikbaar te stellen. Hiervoor hartelijk dank!

De nieuwe modellen van LifePak zijn in staat veel sneller analyses uit te voeren, ook al word de patiënt op dat moment voorzien van borstcompressies, waardoor er wanneer nodig sneller een schok kan worden toegediend en het hart weer normaal ritme kan herstellen. De afgelopen jaren zijn in de gemeente Bernheze maar liefst vijf extra AED’s geplaatst en is men bezig om een beleid te maken wat ook in het reguliere onderhoud en uitbreiding bij nieuwe woonwijken voorziet.

Daarnaast hopen we de komende jaren meer burgers bereid te vinden om een reanimatietraining te doen. Helaas zijn deze trainingen in afgelopen periode niet mogelijk geweest maar EHBO Vereniging St. Raphael hoopt nog voor de zomerperiode de lessen weer op te kunnen starten.

Kijk voor dergelijke opleidingen op www.ehboheeswijkdinther.nl of doe navraag bij je lokale EHBO-vereniging.

Afbeelding