Rose-Marie, Wendy en Moniek
Rose-Marie, Wendy en Moniek Foto: Marcel van der Steen

Dance Team Nistelrode organiseert EK

Sport

NISTELRODE – Het 25ste dansseizoen van Dance Team Nistelrode wordt groots aangepakt. Nadat corona twee keer roet in het eten gooide, neemt de Nistelrodese vereniging in 2022 de organisatie van de Europese Kampioenschappen op zich. Eenmaal daar willen de dansers niets liever dan – zoals inmiddels vertrouwd – het erepodium bereiken en dus moeten ze aan de bak.

Het oude danszaaltje waar het ooit begon aan de Blauwesteenweg in Nistelrode is inmiddels omgetoverd tot opslag van voorzitter én oprichter Rose-Marie van Heumen. De allereerste danspakjes hangen nog aan de spiegelwand en een plakboek vol foto’s ligt op tafel. In april 1997 richtte Rose-Marie van Heumen de dansvereniging in Nistelrode op, nadat haar dochter Moniek op 10-jarige leeftijd verder wilde met dansen. Ook dochter Wendy ging dansen en langzaam groeide de vereniging door onder de naam DV Dancing Kids.

Nieuwe naam
Inmiddels is 2021-2022 in zicht en viert de vereniging trots het 25ste dansseizoen. Er zijn heel wat dansseizoenen verstreken, dansers gekomen en gegaan, prijzen behaald én er is zelfs in 2017 een nieuwe naam gekomen; Dance Team Nistelrode. En daar kijken Rose-Marie en haar dochters met een grote glimlach op terug. Waar de vereniging ooit danste in De Brouwershoeve, zaal Van de Ven, de balletzaal en De Beekgraafschool, is er sinds 2009 een eigen danszaal bij Voetbalvereniging Prinses Irene.

Enthousiaste ouders
Om het feestelijke jaar te vieren, wordt er afgetrapt met een gala-avond in november. Het organiseren van de Europese Kampioenschappen is voor Dance Team Nistelrode niets nieuws. “In 2016 is het zo goed verlopen dat we het een eer vinden om het nog eens te doen. En laat dat nu net mooi samenvallen met ons jubileum”, vertelt Rose-Marie trots. Met een heuse EK-commissie, enthousiaste ouders voor naaiwerkzaamheden en natuurlijk de dansers en trainsters, wordt er in anderhalf jaar tijd voorbereid. Wendy en Moniek verzorgen een groot deel van de trainingen en Moniek danst zelf ook in de hoofdklasse. Na 24 jaar dansen is de motivatie nog steeds op en top: “Pas als we nog een keer Europees Kampioen mogen worden, stop ik”, grapt Moniek. Eerder gingen de Europese Kampioenschappen al twee keer niet door vanwege het welbekende coronavirus.

Niveau ligt hoog
Met zo ongeveer zestig leden, elf teams en de verschillende dansstijlen, werkt de vereniging vol goede moed naar april 2022. Vrijwel elk EK is sinds 1998 meegepakt en dus zijn de prijzen niet meer op handen te tellen. “Het niveau ligt hoog en we werken er hard voor; we moeten ons blijven ontwikkelen”, sluit Wendy af.

Tekst: Carlijn van de Ven