Afbeelding

Sportieve samenwerking tussen Heelwijk en alle basisscholen van Heesch

Welzijn & Maatschappij

HEESCH - In deze tijd met alle maatregelen rondom Corona, is het voor bewoners van Heelwijk moeilijk om aan hun dagelijkse portie beweging te komen. Medewerkers, vrijwilligers en disciplines zoals fysiotherapeut en bewegingsagoge willen daar graag verandering in brengen.

Twee medewerkers die als Lefgozer (zij-instromer) bij Heelwijk Binnenhof werken, hebben het werk-leerprogramma bij opleidingscentrum Oppstap gevolgd. Voor een schoolopdracht hebben zij zich verdiept in de nieuwste zorgtechnologie gericht op bewegen. Zij hebben ontdekt dat de SilverFit een apparaat is dat hiervoor uitstekend ingezet kan worden. Na een demonstratie van deze SilverFIt was iedereen het erover eens dat dit een enorme aanwinst zou zijn voor Heelwijk. Het is echter een kostbaar apparaat en om geld hiervoor in te zamelen is nu een mooi plan bedacht.

Alle basisscholen van Heesch organiseren op vrijdag 23 april tijdens de Koningsspelen een sponsoractie. Leerlingen gaan zichzelf die dag laten sponsoren voor een zelfbedachte sportieve challenge. Ook bewoners van Heelwijk gaan die dag een sportieve challenge aan. Op deze manier wordt geprobeerd om in gezamenlijkheid genoeg geld bij elkaar te krijgen voor de aanschaf van de SilverFit.

Vind je dit een leuke actie en wil je een bijdrage leveren voor de aanschaf van de o zo gewenste SilverFit? Dan kun je de basisschoolleerlingen en de bewoners van Heelwijk sponsoren voor hun sportieve challenge. Je kunt een geldbedrag in de speciale brievenbus doen die in de centrale hal van Heelwijk staat. Alvast bedankt namens alle bewoners van Heelwijk!