Afbeelding

Progressief Bernheze: Meer groen in de straat!

Gemeentenieuws

Het is lente! Je zou het vandaag terwijl ik dit schrijf niet zeggen want het is guur, grijs en het regent. Brrr. Ik had eigenlijk in de tuin willen werken, maar dat komt een andere keer wel. Jammer, want overal komen de bloemen en planten tevoorschijn. De natuur ontwaakt en bereidt zich voor op het voorjaar. En eens te meer bedenk ik me dat we zuinig moeten zijn op onze natuur die zo belangrijk is voor onze gezondheid en ons welzijn.

Ik wandel graag om van de natuur te genieten. En in deze coronatijd maak ik ook veel korte ommetjes door mijn dorp. Hierbij valt het me op dat er steeds meer groen lijkt te verdwijnen en plaatsmaakt voor verharding, parkeerplaatsen en grind. En behalve dat dat niet echt bijdraagt aan een gezellige en mooie omgeving, is het ook slecht voor het klimaat (hittestress), voor de luchtkwaliteit en voor de biodiversiteit.

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor natuur in de wijk. Ik mocht deze week twee gratis vogelhuisjes ontvangen via het project Natuur in de wijk (www.natuurindewijk.nl), waar ook onze gemeente aan meedoet. En de komende weken worden er ook nog veel struiken rondgebracht. Zo helpen we vogels en insecten een handje. Want met een beetje liefde, aandacht en water groeit al dat plantgoed uit tot mooie groene hagen waar vogels en insecten in kunnen schuilen en nestelen.

Hopelijk kan ik komend weekend in mijn tuin aan de slag. Heerlijk! Ik zie er alleen tegenop om mijn stoep schoon te maken; natuurlijk gewoon wat onkruid wegplukken en geen schoonmaakmiddelen of plantenverdelgers gebruiken. En dan is dat vervelende werkje eigenlijk ook zo gepiept …

Vind jij groen in onze gemeente ook belangrijk? Of wil je reageren? Graag! reactie@progressiefbernheze.nl

Ellen Neelen, fractievoorzitter Progressief Bernheze

Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 7 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 9 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 10 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 11 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 12 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 16 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid