Afbeelding

Blanco: Zonde van de tijd?

Gemeentenieuws

Toen ik vorige week laat op de avond na afloop van de digitale gemeenteraadsvergadering in de bank plofte, vroeg mijn zoon: “Hoe was de vergadering?” Ik antwoordde iets in de trant van; “het was een hele zit maar uiteindelijk liep het allemaal zoals ik van tevoren wel had verwacht.” “Dat is dan ook zonde van je tijd”, sprak hij wijs. Daar had ik, voor het eerst die avond, geen antwoord op.

Er is de afgelopen weken veel gesproken over macht en tegenmacht in de politiek. De amateurs in de gemeenteraad die het op moeten nemen tegen de professionals van college en ambtenarij. En ook de oppositie die vaak machteloos staat tegenover de coalitie die, al dan niet in achterkamertjes, de zaak onderling al heeft beklonken.

Soms krijg je onbedoeld een inkijkje in wat eigenlijk verborgen had moeten blijven. Bijvoorbeeld doordat een fotograaf op de gevoelige plaat vastlegt wat er in vertrouwelijke gesprekken is besproken. Of, zoals tijdens de raadsvergadering, mensen die tijdens de pauze hun camera aan laten staan. Dan kom je soms dingen te weten die je al vermoedde.

Het lijkt soms allemaal zonde van je tijd, je inlezen in stukken, gesprekken voeren met belanghebbenden, vragen stellen, discussiëren, maar aan het eind moeten constateren dat met handjeklap de zaak beklonken is. Maar toch blijven we het doen, in de hoop dat het gezonde verstand ook een keer zegeviert. Politieke Partij Blanco staat voor eerlijke politiek en duidelijke standpunten.

Reageren: info@ppblanco.nl of 06-11311713
Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco