Afbeelding
Foto:@DMBK

Samenwerking specialisten zorgen voor tweede vaccinatie

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE – Vrijdag 2 april startte een laatste vaccinatieronde voor 40 cliënten die wonen in de zorgappartementen BrabantZorg, locatie Laarstede. Een team van specialisten zorgde dat dit in alle zorgvuldigheid gebeurde. Deze bewoners hadden op 26 februari de eerste prik gehad.

Jos Winkens (apotheker in Nistelrode) en Marielle van Vlierberghe (apothekersassistente) zorgden dat het vaccin nauwkeurig werden afgemeten en klaargemaakt werden voor Denice Heijne (verpleegkundig specialist) die het vaccin toediende aan de bewoners.

Extra controle
Alle bewoners zijn vrijdag 2 april gevaccineerd met het Pfizer/BioNTech vaccin. Voorafgaand aan de vaccinatie is aan de bewoner altijd gevraagd een toestemmingsformulier in te vullen voor het geven van de vaccinatie én voor het delen van gegevens met het RIVM. De aanwezige huisarts heeft voor vaccinatie altijd nog de medische gegevens gecheckt en beslist of de medische situatie het toeliet om de vaccinatie te ontvangen. Na de vaccinatie werd gedurende vijftien minuten gemonitord of er acute bijwerkingen waren. Hiervoor was Joey Hukom (mobiel medisch assistent) aanwezig.

Vaccineren
Mevrouw van Grinsven - v.d. Velden heeft eerder al corona gehad en is blij dat ze deze tweede vaccinatie nu ontvangen heeft. Zoals ze zelf zegt:” Beter als ziek worden."

Bij Laarstede zijn ze blij omdat bewoners na vaccinatie veel beter beschermd zijn tegen het virus dat al zoveel leed heeft veroorzaakt. Blij omdat we hierdoor langzaam maar zeker stappen kunnen zetten naar een leven zonder corona. Onlangs heeft Laarstede al een mooie versoepeling kunnen doorvoeren: bewoners mogen sinds 10 maart op één dag van twee verschillende personen bezoek ontvangen. En als er sprake is van een verdenking op corona, hoeven cliënten die beide prikken hebben gehad niet meer tien maar vijf dagen in quarantaine.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding