Afbeelding

Inzamelactie in de parochie de Goede Herder

Welzijn & Maatschappij

HEESCH/NISTELRODE/VORSTENBOSCH - Al sinds een jaar of zes zamelen de vrijwilligers van de Solidariteitswerkplaats Uden gereedschap, naaimachine, kleine elektrische boormachines, lasapparaten maar ook rolstoelen in, bij de kerken van parochie de Goede Herder in de zes kerkdorpen Nistelrode, Vorstenbosch, Heesch, Nuland, Vinkel en Geffen in. Dat is ieder jaar een doorslaand succes.

Dit ingezameld gereedschap wordt in Uden door de vrijwilligers in de leeftijd van 60 tot 90 jaar netjes op bruikbaarheid gecontroleerd en gereviseerd. Periodiek sturen wij grote partijen gereviseerd gereedschap naar de ontwikkelingslanden Tanzania, Kenia, Kameroen en de Democratische Republiek Congo.

Met een kist gereedschap van de Solidariteitswerkplaats Uden kan een leerling van een technische school in Tanzania aan de slag en kan zich een eigen inkomen verwerven en in Kenia bijvoorbeeld kan een vrouw met hulp van een gedoneerde naaimachine kleding maken en door de verkoop ervan in eigen levensonderhoud en dat van haar gezin voorzien. Met een herstelde rolstoel bevorderen we de mobiliteit van een hulpbehoevende.

In de hal van de kerken staat een kist waarin het gereedschap kan worden gedaan. Dit loopt van 15 april tot en met 6 mei.