Afbeelding

4de plek op WK junioren voor Nienke Poll

Sport

KRASNOJARK/NISTELRODE - In het Siberische Krasnojarsk is Nienke Poll dinsdag 23 maart 4de geworden tijdens het Wereld Kampioenschap voor junioren. Poll is super blij met deze plek. “Het voelt nog echt onwerkelijk om tussen al deze crossers in de finale te hebben gestreden.”

Een week geleden viel ze nog tijdens de kwalificatie in het Zwitserse Lenk tijdens een Europacup, waar uiteindelijk de hele wedstrijd door het slechte weer is afgelast. Dat voelde niet fijn om het Europacup seizoen zo te moeten afsluiten. Maar deze plek op het WJK maakt het allemaal weer goed!

Om alvast te wennen aan het grote tijdsverschil tussen Nederland en Krasnojarsk, heeft Nienke afgelopen week al thuis haar slaapritme langzaam aangepast om te wennen aan het tijdsverschil. Samen met haar coach Metten Maas is ze afgelopen vrijdag vertrokken en hebben ze afgelopen dagen kunnen trainen in de course. “Het is een snelle course en pittige start aan het begin van de course. Maar al het trainen heeft geresulteerd in een vette vierde plek!” zegt Poll. “Geweldig om het seizoen zo af te mogen sluiten.”