Afbeelding

Draag bij aan het milieu én help Roverscouts.

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - Altijd al willen weten wie het gezicht is achter die felle gele container (met blauwe kap) op het plein bij de Jumbo? Dat zijn wij, de Roverscouts van Scouting Mira Ceti. We willen zoveel mogelijk (frituur)vet en olie in zamelen. Dit hoort namelijk niet in het riool thuis. Het ingezamelde (frituur)vet en olie wordt gerecycled. Duurzaam en goed voor het milieu dus! Draag een steentje bij aan het milieu én help de Roverscouts met een extra zakcentje! Doet u mee?

Wat kunt u inleveren?
- Frituurvet vloeibaar
- Frituurvet vast
- Frituurolie
- Overige plantaardige oliën

Hoe kunt u het inleveren?
Het beste kunt u uw oude frituurvet in een oude jerrycan gieten (de oude frituurvetverpakking). Heb je die niet meer? Pak dan een plastic fles of Jerrycan en lever het in! Mocht uw hoeveelheid te groot zijn voor onze container (meer dan 20kg), kunt u ook altijd een berichtje sturen op onze Facebook pagina. Wij komen het dan gratis ophalen.

Vette weetjes!
- Frituurvet is voor 90% inzetbaar als grondstof voor Biodiesel!
- Hierdoor wordt er veel CO² bespaard. (91,7% minder uitstoot dan gewone diesel).
- Het scheiden van frituurvet uit het huisafval is goed voor het milieu.
- 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan de CO² besparing van 235km autorijden!

We zouden het erg op prijsstellen als iedereen een oogje mee in het zeil houdt. Zo houden we onbevoegden buiten de container en is het geen afval plaats voor rest/plastic-afval.

Mocht u vragen hebben, of u ziet dat er iets niet juist is. Laat dit ons altijd even weten. Dit kan bijvoorbeeld door een berichtje te sturen op onze Facebook pagina.

Alvast hartelijk dank!
Roverscouts Scouting Mira Ceti, Nistelrode