Afbeelding

Binnenkort echte wijn uit Vorstenbosch

Human Interest

VORSTENBOSCH - Buurt Riet Akker (Rietdijk, Rietbeemden en Akkerweg) is druk aan de slag met het aanplanten van een wijngaard. Bewoners van jong tot oud zijn fanatiek begonnen aan dit project, dat zal bestaan uit het planten, snoeien, oogsten en zelf wijn en sappen maken. Ook zullen er tussentijds wijn cursussen voor de leden gegeven worden door een medebewoner, die Deken van Brabants wijn en biermakers gilde Brabants Rivierenland is.

Binnenkort worden de druivenplanten geplaatst, 60 stokken met witte druiven en 40 stokken met rode druiven. Over 2 jaar zal de eerste wijn dan gemaakt kunnen worden, grofweg maak je 1 fles wijn uit 1 wijnstok. Tot die tijd oefenen de buurtbewoners met snoeien, opbinden van de planten en oogsten bij Wijngaard De Kleine Heerlijkheid in Horssen. Wijngaard Riet Akker is ook geselecteerd voor Kern met Pit, deze organisatie daagt mensen uit om hun droom voor de buurt te realiseren. Lukt het om het project binnen een jaar uit te voeren, dan krijgen zij € 1.000,- en het predicaat Kern met Pit. Buurt Riet Akker heeft veel zin in deze uitdaging.

Voor meer informatie zie de site van Kern met Pit, Wijngaard Riet Akker (Wijngaard Riet Akker - Kern met Pit).Iedereen kan met eigen ogen de voortgang zien aan de Akkerweg, waar de Wijngaard gelegen is.

Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 9 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 11 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 12 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 13 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 14 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 18 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid