Afbeelding

Houvast op school en Berne Media gaan samenwerken.

Ondernemend Bernheze

De leerlijn Houvast op school zet de volgende stap

HEESWIJK-DINTHER - Stichting Houvast op school en Berne Media, de uitgeverij van de Abdij van Berne in Heeswijk, werken nu samen om de leerlijn Houvast op school verder te verspreiden binnen het basisonderwijs in Nederland en Vlaanderen. Verspreiding naar de Antillen en Suriname staat in de planning voor het schooljaar 2022-2023.

In het afgelopen schooljaar is Houvast op school op 40 basisscholen getest, met succes! Het bestuur van Stichting Houvast op school besloot dat het tijd was voor een volgende stap. In Berne Media vond zij een partner om de leerlijn nog sterker te maken. Beide partijen hebben zin in de samenwerking en verwachten dat er nog veel meer mooie avonturen voor leerlingen zullen worden ontwikkeld. Alles gericht op persoonlijke groei van iedere leerling. Deze groei ontwikkelt zich in relatie tot de ander en ondersteunt bij het krijgen van houvast in deze soms lastige maatschappij. Steeds meer scholen zien juist nu het belang van persoonlijke vorming van hun leerlingen. Houvast op school is hiervoor bij uitstek geschikt.

Voor Berne media kwam de vraag van Houvast op school op een prachtig moment. Zij neemt de communicatie, sales en marketing rond Houvast op school voor haar rekening onder de naam Berne Educatie. Stichting Houvast op school blijft verantwoordelijk voor de inhoud.

Wat is Houvast op school?
Het lesmateriaal is geschreven voor de katholieke basisschool van vandaag maar blijkt ook voor andere scholen interessant. Als pelgrim reizen de leerlingen door prachtige verhalen uit de Bijbel en verhalen over heiligen. Door de gekozen didactiek biedt deze leerlijn alle leerlingen, ongeacht hun achtergrond, ruimte om ervaring op te doen, samen te zoeken naar antwoorden en hierop te reflecteren. Doordat de focus op burgerschap automatisch aanwezig is, is het echt een leerlijn van deze tijd. Zeker ook omdat de auteurs zelf actief zijn in het basisonderwijs als leerkracht of als docent katholieke vorming in het openbaar basisonderwijs.

Wat doet Berne Media?
Berne Media maakt en distribueert een breed palet aan uitgaven, producten en diensten op het gebied van geloof en spiritualiteit.

De Norbertijner monniken van de Abdij van Berne, eigenaar van Berne Media, vieren het 900-jarig jubileum van hun orde. Norbertijnen hebben in deze 900 jaar veel goede ontwikkelingen in gang gezet voor de samenleving. In de laatste anderhalve eeuw stonden zij aan de wieg van de corporatieve bank, later uitgegroeid tot de Rabobank en aan de oprichting van vakbonden. Ook op het gebied van onderwijs hebben zij zich ingezet. Het was hun grote wens dit weer nieuw leven in te blazen. Met het uitgeven van Houvast op school vervult Berne Media deze wens.

Contactpersonen:
Liesbeth van Gool, voorzitter Stichting Houvast op school: lvg@xs4all.nl 
Roland Pelle, directeur Berne Media: r.pelle@bernemedia.com