Schrijver Marcel Kuijpers (links) overhandigt de cheque van € 3.158,- aan Martien Korsten, voorzitter van Stichting Medisch Werk Mumbai.
Schrijver Marcel Kuijpers (links) overhandigt de cheque van € 3.158,- aan Martien Korsten, voorzitter van Stichting Medisch Werk Mumbai.

Opbrengst boek ‘Pijnstillers’ voor Stichting Medisch Werk Mumbai

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Maar liefst vijf maanden ligt Marcel Kuijpers op bed, te wachten op een herniaoperatie, want coronapatiënten gaan voor. Zijn gedachten en emoties vat hij samen in zeer persoonlijke gedichten en columns. En uiteindelijk ontstaat er een boek ‘Pijnstillers, Notities uit mijn slaapkamer’. De opbrengst van het boek (€ 3.158,-) overhandigt hij nu aan Martien Korsten, voorzitter van Stichting Medisch Werk Mumbai.

Martien Korsten neemt de cheque in ontvangst en vindt het een bijzonder sympathiek gebaar van de schrijver. “Deze opbrengst kunnen we goed gebruiken en gaat rechtstreeks naar onze medische projecten in India. Daar zijn we al twintig jaar actief met hulp aan de allerarmsten in Mumbai en op het platteland van Indore en Jewargi. Naast diagnostisering van hiv/aids en tbc en het verstrekken van medicijnen en voedingssupplementen, zorgen we ter plaatse voor bewustwordings- en voorlichtingscampagnes en maatschappelijke ondersteuning. Momenteel bouwen we in Jewargi ook een kleine polikliniek.”

Marcel Kuijpers: “De gedichten en verhalen geven weer, wat pijn en wanhoop met een mens doen. Maar ook de kracht van positief denken en humor. Buiten staat het leven stil. Binnen draait het op volle toeren in mijn hoofd. Het boek verdient tijd, daarom raad ik één pijnstiller per dag aan. Ik lees ze voor aan anderen, die op dat moment mooie tekst kunnen gebruiken. Het is zeker een aanrader om in je boekenkast te hebben. Kortom: het boek is een fijn cadeau om te geven én om te krijgen.”

Voor meer informatie zie www.stichtingmumbai.nl en https://pijnstillers.myonline.store