Afbeelding

Lokaal: In memoriam Gerard Barten

Gemeentenieuws

‘Sinterklaas, wie kent hem niet’  is een bekend Sinterklaasliedje van het Goede Doel. Gerard zal ongetwijfeld de rol van Sinterklaas ook wel eens vervuld hebben. Hij stond midden in de gemeenschap. De mensen in Heeswijk-Dinther kenden Gerard en Gerard kende de mensen.

In 1989 als sectorhoofd bij de gemeente Heeswijk-Dinther was hij ‘mijn wethouder welzijn’ en sociale zaken. Hij was een zeer aimabel man met veel humor. Als wethouder zeer benaderbaar, kon smeuïg vertellen, maar was ook serieus als het ging om het behartigen van de belangen van onze inwoners. Hij was de grondlegger van de Onafhankelijke Politieke Groepering. En niet onbelangrijk in de politiek, hij kon goed relativeren.

In 1994 scheidden onze wegen zich. De fusiegemeente Heeswijk-Dinther ontstond. Maar in 2002 werd ik raadslid en vormde samen met Ad Donkers de fractie OPG in de gemeenteraad en ontmoette ik Gerard weer! Als voorzitter van de partij maar ook daarna gaf hij vele adviezen en konden wij altijd bij hem terecht.

Toen de drie lokale politieke partijen hun krachten wilden bundelen en één lokale partij wilden vormen, was hij daar een groot voorstander van. Hij was tot het laatst toe bij alle ledenvergaderingen en de jaarlijkse barbecue van LOKAAL. John van den Akker regelde dat altijd. Vorig jaar regelde John een anderhalve meter borrel in CC Servaes. Gerard was er natuurlijk ook. Saillant is dat beiden nu zijn overleden. De een veel te vroeg, de ander op een gezegende leeftijd. Het neemt niet weg dat wij Gerard erg zullen missen. Bedankt voor alles!

Jan Bouwman, fractievoorzitter LOKAAL