Afbeelding

Geert: Waarom ik SP stem op 17 maart

Gemeentenieuws

Op 17 maart kiest Nederland een nieuwe Tweede Kamer. Dat is van groot belang voor de toekomst van Nederland. In Bernheze zijn we beter af met een eerlijker overheid. Een overheid die de mensen beschermt, in plaats van in de problemen brengt. In de toeslagenaffaire zag ook Bernheze de gevolgen. Ouders die hun huis kwijtraakten, ouders die zonder werk kwamen te zitten. Hele gezinnen die kapot gemaakt zijn. Dat wil de SP niet meer meemaken

Renske Leijten (SP)
De gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire hebben kunnen rekenen op Renske Leijten van de SP. Zij heeft tot het einde toe geknokt voor gerechtigheid. Eindelijk, toen de verkiezingen (hoe toevallig) in zicht kwamen, gaven de regeringspartijen CDA, VVD, CU en D66 toe. Een beleid van achterdocht en heksenjachten hoort niet thuis in ons land. Alle slachtoffers dienen volledig gecompenseerd te worden.

Op 17 maart kan Bernheze kiezen voor de SP. Een partij die de mensen centraal stelt. De partij die op de eerste plaats uitgaat van vertrouwen. Zo ontstaat een samenleving die gebaseerd is op menselijkheid en solidariteit. Een eerlijke overheid is daarbij een voorwaarde. Voorkom dat mensen vermalen worden in ambtelijke molens en schimmige procedures. De SP heeft daarvoor een helder verkiezingsprogramma opgesteld. Zie: www.sp.nl/verkiezingsprogramma-2021.

Zo kunnen de inwoners van Bernheze duidelijk zien waarvoor je kiest met de SP. Een eerlijk land om in te wonen. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. En de grote bedrijven als Shell betalen voortaan ook gewoon belasting. Net als u en ik.

Geert van der Wielen, SP Bernheze