Afbeelding

Flessenactie voor scoutingkamp op Terschelling

Kinderen & Jongeren

HEESCH - De Rowans en Sherpa’s van Scouting Heesch hebben een flessenactie opgezet voor hun zomerkamp van komende zomer. Het plan is om naar Terschelling te gaan en dat moeten de leden van 15 tot en met 18 jaar zelf financieren. De leden zamelen daarom lege statiegeldflessen in.

De jeugdleden maken ook het programma en organiseren de uitjes en het vervoer van hun kamp zelf. Door financiële acties kunnen ze er een nog leuker kamp van maken. Vanwege het coronavirus is het lastiger om financiële acties te bedenken en te realiseren. Zodoende kwamen ze op een lege flessenactie. “Als je thuis nog lege flessen hebt liggen, zouden we het heel fijn vinden als je deze bij het scoutinggebouw in Heesch wilt inleveren”, zegt sherpa Lara Snoeren. Inleveren kan op maandagavond, vrijdagavond en zaterdagmiddag. Het adres is Leekenstraat 6.

Samenkomen
Afgelopen weken mochten de leden gelukkig weer deels in het scoutinggebouw samenkomen. Elke drie weken zijn de activiteiten; twee keer in clubgebouw de Elleboog en één keer online. Dat online bijeenkomen is de afgelopen tijd geen probleem gebleken. Zo hebben de Rowans en Sherpa’s een casino- en een kampvuurprogramma gedaan vanuit huis. Ook een digitaal carnavalsfeest is niet vergeten!