Afbeelding
Foto: Photo by Ang

Het bestuur CC De Pas stelt zich voor

Welzijn & Maatschappij

Deze weken geven we graag het woord aan het nieuwe bestuur van CC De Pas. Deze week stellen we Rob Haakmeester aan jullie voor.

Wie is Rob?
“Vanaf 2010 woon ik in Heesch, met mijn partner en in- en uitvliegende kinderen. Sinds 2012 ben ik advocaat, eerst in Oss en nu hier. Daarvoor heb ik lang als interim-manager en organisatieadviseur gewerkt. Naast mijn werk heb ik steeds andere dingen gedaan, zoals bestuursfuncties, politiek en voorzitter van een aantal geschillencommissies. Ook nog elf jaar lid geweest van de Reclame Code Commissie. Verder: koken en gezellig eten, uit (nu dus even niet) en thuis; buiten met Jip onze Friese Stabij. En gelukkig begint het tuinseizoen weer: aan de slag!”

Wat bindt mij aan Heesch?
“Heesch wordt steeds leuker vind ik. Het heeft al een goede en relaxte sfeer, plezierige winkelstand en er zijn mooie evenementen bijgekomen. Heerlijk Heesch is wel een van mijn favorieten. Iets meer terrassen zou nog wel mogen, zeg maar het Oisterwijkse model. Stedenbouwkundig mag het centrum hier en daar nog wat fraaier, maar dat moet groeien denk ik. Los van het feit dat ik hier mijn praktijk heb, is ook mijn -vrij korte- periode als bestuurslid van de Eijnderic goed geweest om Heesch nog verder te leren kennen; het blijkt nu ook aan te sluiten op het werk voor De Pas.”

Waarom bestuurslid van CC De Pas?
“De vraag kwam op mij af om eens mee te denken over De Pas; dat kreeg na wat informeel overleg opeens meer vorm toen het vorige bestuur wegging. Inhoudelijk: ik ben vaak betrokken geweest bij het laten veranderen van organisaties en hun omgeving op allerlei terrein. Dat, samen met het inbrengen van kennis van juridische structuren die toe kunnen voegen, is mijn bestuurstaak. Daarnaast ben ik vicevoorzitter. De Pas is een ingewikkelde klus. We zijn niet voor niets begonnen met wat ik een schouw zou noemen, een doorlichting van alle aspecten: klanten/gebruikers, personeel/vrijwilligers, gebouw, installaties, bedrijfsvoering, noem maar op; maar ook: wat zou er kunnen, wat zou er moeten, wat vindt Heesch van De Pas, wat verwacht de gemeente van ons. Ons werk is nog maar net begonnen, maar het vertrouwen is er dat we De Pas weer aan de praat krijgen. Omdat Heesch dat wil.”