Afbeelding

Update Hoofdstraat Heeswijk-Dinther

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Door de korte maar stevige winterperiode is de oplevering van de Hoofdstraat, die eerst op 12 februari zou zijn, wat uitgesteld. Van Moorselaar verwacht dat die nu eind februari of begin maart zal zijn. De wethouder zegt ook dat de bussen elkaar op de smalle stukken niet kunnen passeren. De één zal dan even op de ander moeten wachten. Dat komt natuurlijk omdat ervoor gekozen is de drempels te laten vervallen en de smallere gedeelten ervoor in de plaats te brengen.

Rein van Moorselaar verwacht dat de bomen pas eind van het jaar geplant zullen worden. Er zijn wel de nodige voorbereidingen verricht zoals de plantgaten en het granulaat dat ervoor is gestort. Over de lantaarns, die als kunstproject zijn opgenomen, moet nog wat met kunstenares Carmela Bogman en de kunstcommissie gebrainstormd worden wat betreft de plaats en het aantal. Het beeldje van de molenaar met kind komt weer op zijn oude plek aan De Doorgang terug. Hij verwacht dat over die plek door de kunstcommissie met de familie van Eerd nog overleg gevoerd zal worden.

De volgende projecten worden steeds weer opnieuw aanbesteed. Al kan het natuurlijk altijd zijn dat dezelfde aannemer, Gebr. van Venrooij BV uit Weurt, weer terugkomt. Als de andere projecten worden uitgevoerd kan het niet anders of de bussen moeten dan weer over de N279 gaan rijden. Daar moeten dan de nodige voorbereidingen voor worden getroffen.

Rein van Moorselaar is blij dat Actief Burgerschap zo’n grote rol heeft gespeeld bij de herinrichting van deze traverse en dat het tot dit resultaat heeft geleid. Hij hoopt wel dat de gebruikers van de weg straks hun gedrag aanpassen en zich aan de 30 kilometer grens houden...

Tekst en foto's: Peter Kriele