Afbeelding

De regenboog

Gemeentenieuws

Als na een periode van regen de zon weer gaat schijnen, verschijnt af en toe een fraaie regenboog. Een teken dat het allemaal weer beter wordt. De regenboog wordt in diverse geloven ook gezien als symbool dat het aardse met het goddelijke verbindt. Tegenwoordig wordt de regenboog ook gebruikt als teken van solidariteit ongeacht je seksuele geaardheid.

In Heeswijk-Dinther vraagt de 7-jarige Ferre Otjens momenteel aandacht voor zijn burgerinitiatief voor het aanleggen van een regenboogzebrapad. Op school leerde hij over Paarse Vrijdag, en dat het belangrijk is dat iedereen kan zijn zoals hij is. Een prachtig iets natuurlijk. Nu de doorgaande weg door Heeswijk-Dinther toch aangepakt wordt vond hij het een mooi moment om dan direct een regenboogzebrapad aan te leggen.

Ferre kreeg van de wethouder te horen dat hij eerst moest zorgen dat veel mensen zijn idee steunen, en daarom is hij nu een actie gestart. Politieke partij Blanco steunt Ferre van harte. Van ons hoef je ook niet te kiezen voor één specifieke kleur, het mag blanco zijn maar ook alle kleuren van de regenboog. Wil jij ook zo’n mooi teken van universele vrijheid? Steun Ferre dan met zijn burgerinitiatief en stuur een mailtje naar gekleurdzebrapad@gmail.com.

Iedereen mag in Bernheze zijn wie hij is, dat is een mooie boodschap. Iedere keer dat je een regenboogzebrapad ziet wordt dat weer onder de aandacht gebracht, zodat het straks voor iedereen niet meer dan normaal is dat dat zo is.

Reageren: info@ppblanco.nl of 06-11311713

Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco