Afbeelding

Ontwerp herinrichting Kerkstraat Vorstenbosch

Gemeentenieuws

VORSTENBOSCH - De inrichting van de Kerkstraat dateert nog uit de tijd dat deze weg een verbindende functie had richting Veghel. Door de aanleg van de A50 is deze verbindende functie verdwenen en is de Kerkstraat een woonstraat geworden. Het brede wegprofiel zorgt er nu voor dat er te hard gereden wordt. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Daarnaast is er weinig groen.

Herinrichting
De gemeente gaat de Kerkstraat daarom opnieuw inrichten. Het doel van de herinrichting is een nieuwe inrichting die past bij de nieuwe functie van de Kerkstraat, een woonstraat.

Samen vormgeven
We willen een nieuw ontwerp voor de Kerkstraat maken samen met aanwonenden en gebruikers. Door de coronamaatregelen kunnen we geen informatieavonden in de buurt organiseren. Vandaar dat we aanwonenden en gebruikers online betrekken bij het opstellen van het nieuwe ontwerp.

Voorlopig ontwerp
Op 26 november is een eerste online avond gehouden. Op deze avond spraken we met een vertegenwoordiging van aanwonenden en gebruikers. Na de startbijeenkomst vroegen wij de aanwonenden hun mening over de nieuwe inrichting van de Kerkstraat. Met de wensen en aandachtspunten hebben we een voorlopig ontwerp gemaakt voor de nieuwe inrichting van de Kerkstraat. Dit ontwerp is te zien op: www.bernheze.org/kerkstraatvorstenbosch. U heeft tot 24 februari de gelegenheid om op het voorlopig ontwerp te reageren.