Afbeelding

Diamanten bruidspaar Jo en Miet van de Wetering

Human Interest

NISTELRODE - Jo en Miet hebben elkaar leren kennen in de danstent op de kermis in Vorstenbosch. Ze kenden elkaar al wel, maar daar sloeg de vonk pas over. Na enkele jaren verkering zijn ze getrouwd in 1961. Ze vonden hun onderkomen in een aangebouwde ruimte aan het huis van de vader van Jo, de plek waar ze nu nog steeds wonen. Jo was altijd in voor een geintje en heeft veel kattenkwaad uitgehaald. Regelmatig werd hij zelf ook 'teruggepakt'. En nog steeds is hij in voor een grapje en een geintje.

Jo heeft altijd gewerkt als vrachtwagenchauffeur. Eerst in de transport van goederen en later bij de CHV. Dat heeft hij met veel plezier gedaan. Hij heeft na zijn pensionering nog regelmatig voor zijn plezier ritten gereden voor een neefje dat een transportbedrijf had. Miet vond haar plezier in het werken in een gezin. Ook ging ze in de familie helpen met de schoonmaak, als het nodig was. Ze stonden allebei altijd voor iedereen klaar.

Een verdriet was dat er geen kinderen kwamen. De familie vond en vindt nog steeds een gastvrijheid en warm welkom bij Jo en Miet. Waren het eerst de broers en zussen met hun kinderen, nu zijn het de neven en nichten met hun kinderen en kleinkinderen, die nog steeds de weg naar Jo en Miet weten te vinden.

Sinds ze allebei met pensioen zijn genieten ze nog steeds volop van wat het leven hun te bieden heeft: Jo is graag buiten bezig in de grote tuin. Hij heeft ook een moestuin zodat de familie na een bezoek regelmatig wordt verrast met verse groente en fruit bij het naar huis gaan. Miet heeft haar plezier gevonden in het houden en verzorgen van schapen en kippen. Ook komen er regelmatig hondjes logeren van familie of vrienden en die worden dan flink verwend door Miet! Miet vind het ook gezellig om bij haar zus een kopje koffie te gaan drinken en een praatje te maken. Jo biljart graag maar dat is nu helaas niet mogelijk. Maar beiden hebben genoeg activiteiten om zich toch goed te vermaken.

Ook zijn er ieder jaar vakanties, eerst met een caravan of tent, later in een hotel. Ze hebben verschillende landen bezocht. Als het kan gaan de fietsen mee, want ook dat is iets wat ze graag samen doen. En gaan ze niet fietsen, dan geniet Jo ook van een ritje op de scooter, even naar familie of vrienden of een boodschapje doen.

Nog steeds weten familie, vrienden en kennissen hun huis te vinden, het huis waarin je altijd welkom bent en wordt ontvangen met een lekker kopje koffie met eigengebakken cake of peperkoek en een gezellig praatje!

Jo en Miet zijn allebei nog gezond en vitaal en hopelijk mogen ze dat nog lang blijven.

Afbeelding
Kunst & Cultuur 33 minuten geleden 50 jarig-jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur en gratis te bezoeken voor Nisseroise inwoners: het..
Afbeelding
Kunst & Cultuur 2 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 3 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 3 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Blog 4 uur geleden Onbetaald verlof en sabbatical
De complete Bronsschat is een van de topstukken van de afdeling Nederland in de Romeinse
tijd in het Rijksmuseum van Oudheden.
Kunst & Cultuur gisteren Bronsschat van Nistelrode na 20 jaar terug!